Tag

Tag: miłość

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem miłość.

Fot. shutterstock

Rodzina

Niezwykła historia zgwałconej kobiety i jej córki

Minka jako 16-latka została zgwałcona. Urodziła córkę, ale musiała oddać ją do adopcji. Jednak nie zapomniała o dziecku. W dniu 77. urodzin swojej córki, Bethy Jane, poprosiła Boga, by przed śmiercią mogła choć raz ją zobaczyć. Oto ich niezwykła historia.

Randka po katolicku to nie "randka w ciemno"

Randka po katolicku to nie "randka w ciemno"

Czas wakacji sprzyja miłości. Tak już jest. Ale jest to też czas zagrożenia - tak i duchowego i cielesnego. Samotni katolicy, podobnie jak samotni ateiści czy agnostycy szukają swojej drugiej połówki. Ale jak randkować, czy mówiąc po ulicznemu podrywać zgodnie z nauką Kościoła katolickiego?? To sztuka, bo sztuką nie jest przespanie się pospiesznie z kimś nieznanym na plaży - to postawa zwierzęca, nie ludzka!

fot. Robert Krawczyk

Kościół

O. Leon Knabit: „Były zauroczenia, potańcówki…” czyli jak będąc młodym, nie zostać starym ramolem

Jak zachować świeżość w starzejącym się społeczeństwie? Czy możliwy jest dialog stary–młody? I komu to potrzebne? Jak nie zostać starym ramolem, wiecznie narzekającym tetrykiem? O używaniu komputera, ŚDM, depresji młodego pokolenia… – Jednym zdaniem: „Młodość to nie tylko wiek. Młodość to stan ducha”. Z Ojcem Leonem Knabitem OSB rozmawia Jacek Zelek

Oto dlaczego nie warto grzeszyć?

Kościół

Oto dlaczego nie warto grzeszyć?

Powód właściwie jest jeden. Bo Pan Jezus powiedział: „Błogosławieni czystego serca, albowiem oni Boga oglądać będą” (Mt 5, 8), a ja bardzo pragnę zobaczyć Jezusa. Jak więc zachować czyste serce? – Nie grzeszyć! Nie warto!

Jak zostać wyrwanym z szatańskiej niewoli?

Kościół

Jak zostać wyrwanym z szatańskiej niewoli?

Wszystko zaczęło się, gdy pewnego dnia, najmłodszy 9-letni syn powyrzucał z domu wszystkie religijne obrazy. Następnie, ku przerażeniu rodziców, wszedł na czubek drzewa i zaczął nieludzko wyć i pienić się, tak że całe osiedle zostało postawione na nogi. Kiedy zszedł na dół, z siłą prawdziwego giganta zdemolował zaparkowane samochody.

Kate Ogg, fot. Youtube

PRAWDZIWY CUD! Martwe dziecko ożyło ... w rękach matki! Zobacz FILM!

Kate Ogg urodziła przedwcześnie bliźnięta. Dziewczynka, Emily, urodziła się żywa. Jednak chłopiec, Jamie, nie przeżył. Lekarze mówili, że nie ma sensu robić sobie nadziei. Matka chciała jednak pożegnać się ze swoim synem i przez dwie godziny trzymała go na rękach. Dotykała go, głaskała i przykładała do piersi. Jej miłość podziałała – chłopiec powrócił do życia.

Chcesz znaleźć dziewczynę? Błąd. Najpierw odnajdź Boga!

Kościół

Chcesz znaleźć dziewczynę? Błąd. Najpierw odnajdź Boga!

Oto jak wielu singli patrzy na kwestię znajomości mię­dzy dziewczynami a chłopakami: „Bóg stworzył Ziemię – czyli pół miliarda kilometrów kwadratowych, jakby kto pytał. Potem Bóg stworzył moją drugą połowę i gdzieś tam ją umieścił. Ja mam za zadanie ją znaleźć, a rolą Boga jest najwyraźniej ukrywanie jej przede mną tak długo, jak się da. To delikatna kwestia. Jeśli usiądę przy niewła­ściwym stoliku przy obiedzie, albo jeśli cały czas się nie rozglądam, mogę jej nie zauważyć. Przeznaczenie może przemknąć mi między palcami, bo byłem nieuważny. Mu­szę być gotowy na każdy wysiłek, aby ją znaleźć”.

Ks. prof. Skrzypczak dla Fronda.pl: Nacjonalizm prowadzi do zbrodni Kaina. To ideologia obca duchowi Jezusa Chrystusa!

Kościół

Ks. prof. Skrzypczak dla Fronda.pl: Nacjonalizm prowadzi do zbrodni Kaina. To ideologia obca duchowi Jezusa Chrystusa!

Portal Fronda.pl: W sobotę, przy okazji obchodów 82-lecia Obozu Narodowo-Radykalnego ks. Jacek Mędlar odprawił mszę z udziałem członków ONR. Kuria Metropolitarna w Białymstoku wydała oświadczenie, w którym między innymi czytamy: "Kościół białostocki jest apartyjny i jest mu obcy nacjonalizm". Z kolei ks. Jacek Mędlar otrzymał całkowity zakaz jakichkolwiek wystąpień publicznych. Czy jest takie zjawisko jak „chrześcijański nacjonalizm”? Czy można organizować w kościele manifestacje polityczne?