Tag

Tag: kościół

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem kościół.

Fot. via Wikipedia, CC 0

Wiara

Dlaczego św. Augustyn NIGDY się nie spowiadał?

Wielu czytelnikom wyda się to nieprawdopodobne... A jednak! Augustyn, święty i doktor Kościoła, nigdy się nie spowiadał. Co więcej, po swoim nawróceniu i przyjęciu chrztu, błagał zapewne Boga, by ten uchronił go od konieczności przystąpienia do sakramentu pokuty. A dobry Bóg wysłuchał Augustyna, gdyż miła Mu była taka modlitwa... Jak to możliwe, skoro dziś ideałem pobożności wydaje się być częsta, nawet cotygodniowa spowiedź?!

Screenshot Youtube - SpesTV Radio Nadzieja

Kościół

Jest nowy rzecznik Konferencji Episkopatu Polski

Medioznawca, kierownik Katedry Mediów i Komunikacji Społecznej Akademii Ignatianum w Krakowie, a wcześniej kierownik Sekcji Polskiej Radia Watykańskiego o. dr Leszek Gęsiak SJ został wybrany rzecznikiem Konferencji Episkopatu Polski. Zastąpi on ks. dr. Pawła Rytel-Andrianika, który pełnił tę funkcję przez pięcioletnią kadencję.

,,Szatańskiemu złu można przeciwstawić się tylko Bożą Mocą''. Akcja modlitewna w Krakowie!

Uwaga

,,Szatańskiemu złu można przeciwstawić się tylko Bożą Mocą''. Akcja modlitewna w Krakowie!

29. 08. w sobotę o godzinie 17.00 na krakowskim Rynku środowiska LGBT organizują paradę tak zwanej "równości" . Można się spodziewać kolejnego spektaklu nienawiści wobec katolików i naszych odwiecznych wartości Bóg Honor Ojczyzna. Szatańskiemu złu można przeciwstawić się tylko Bożą Mocą. Przyjdźmy na Rynek i otoczmy ich Żywym Różańcem. Działajmy zgodnie z przesłaniem błogosławionego ks. Jerzego Popiełuszki "Zło dobrem zwyciężaj".

Screenshot Youtube - Jasna Góra Klasztor Ojców Paulinów

Kościół

Prymas Polski: Ze swego jasnogórskiego tronu Matka spogląda na nas zatroskanymi oczami

Trzeba nam i dziś pamiętać, że budować musimy na tym, co łączy, a nie na tym, co dzieli, że – jak mówił św. Jan Paweł II – solidarność musi iść przed walką, a jeśli wyzwala walkę, to jest to zawsze walka o człowieka, o jego godność, a nie walka przeciwko drugiemu człowiekowi – powiedział Prymas Polski abp Wojciech Polak w homilii Mszy Świętej, której przewodniczył na jasnogórskim szczycie w Uroczystość Najświętszej Maryi Panny Częstochowskiej.

Prymas Wyszyński: Wszystko postawiłem na Maryję

Wiara

Prymas Wyszyński: Wszystko postawiłem na Maryję

8 grudnia 1953 roku w Stoczku Warmińskim Ksiądz Prymas złożył akt osobistego oddania się w niewolę Matki Najświętszej: "Oddaję się Tobie, Maryjo, całkowicie w niewolę (...). Wszystko, cokolwiek czynić będę przez Twoje ręce Niepokalane, Pośredniczko łask wszelkich, oddaję ku chwale Trójcy Świętej - Soli Deo!".

S. Faustyna Kowalska: Widziałam życie wieczne

Wiara

S. Faustyna Kowalska: Widziałam życie wieczne

25 sierpnia 1905 roku w Głogowcu urodziła się. s. Faustyna Kowalska. Z tej okazji przypominamy, to, co nam zostawiła po sobie. Św. Faustyna Kowalska przekazała nam niesamowity skarb, swój "Dzienniczek". Poniżej kilka cytatów z tego bożego dzienniczka, o śmierci człowieka, czyśćcu, piekle i niebie. Ku przestrodze dla tych co nie wierzą