Tag

Tag: dzieci

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem dzieci.

Katarzyna Kulawik: Rozwód rodziców to "mord" na psychice dziecka

Katarzyna Kulawik: Rozwód rodziców to "mord" na psychice dziecka

Rozwód to rozpad związku małżeńskiego. Współcześnie coraz częściej słyszymy o parach, które są w jego trakcie lub już się rozwiodły. Jaka jest tego przyczyna? Być może ludzie zawierający związek małżeński robią to bez przemyślenia wagi swojej decyzji i ewentualnych konsekwencji jej zerwania, być może istnieje coraz większe społeczne przyzwolenie na rozwody lub po prostu łatwiej jest się rozstać niż próbować razem żyć, szczególnie w tych przykrych momentach. Tematem tego artykułu nie będą przyczyny rozwodów, ale konsekwencje, które ponoszą dzieci.Dzieci – ofiary rozwodówFundacja Mamy i Taty (www.mamaitata.org.pl) prowadzi wiele ciekawych kampanii przeciwdziałających rozwodom. Na swojej stronie internetowej podaje, że w Polsce w 2002 roku było 45,4 tysięcy rozwodów, a już w 2006 roku ich liczba wzrosła do 71,9 tysięcy. Nieznaczny spadek odnotowano na przełomie lipca 2011 i czerwca 2012, gdyż było ich wtedy 61,1 tysięcy, ale wciąż są to przerażające statystyki.Małżonkowie w trakcie rozwod

Ks. prof. Paweł Bortkiewicz dla Fronda.pl: Europa dziczeje i sama wystawia się barbarzyńcom na łup

Ks. prof. Paweł Bortkiewicz dla Fronda.pl: Europa dziczeje i sama wystawia się barbarzyńcom na łup

Joanna Jaszczuk, Fronda.pl: Portale internetowe podają, że niedawno zakończyło się śledztwo w sprawie zbrodni, która miała miejsce dwa lata temu w Wielkiej Brytanii. Szczegóły śledztwa znamy od niedawna. Dwuipółletni Liam Fee został zakatowany przez wychowujące go lesbijki, jedna z nich jest jego biologiczną matką. Kobiety w świetle brytyjskiego prawa zawarły małżeństwo, miały pod opieką jeszcze dwóch chłopców, nad którymi również się znęcały. Kobiety przedstawiały wersję o tym, że dziecko zostało uduszone przez starszego brata, jednak sekcja zwłok wykazała, że bardzo długo było bite i jego serce nie wytrzymały katowania. Dwaj pozostali chłopcy wychowujący się w tej rodzinie początkowo powtarzali wersję opiekunek, jednak w miarę jak nabrali zaufania do przesłuchujących ich psychologów, zaczęli ujawniać kolejne przerażające szczegóły. Dzieci były torturowane przez wiele miesięcy.

(fot. fotostock)

Kościół

Dziś w sposób szczególny módlmy się za wszystkie dzieci!

Modlitwa matki O Niepokalana Dziewico, Ty, która jesteś Matką Jezusa i moją, przez mi­łość świętej Rity spójrz na mnie pono­szącą słodką i ważną odpowiedzialność matki. Tobie, o Matko, polecam moje dzieci, które tak bardzo kocham, dla których tak wiele cierpiałam i za które odpowiadam przed Twoim Boskim Sy­nem. Naucz mnie prowadzić je tak, jak to czyniła święta Rita, po pewnej drodze prowadzącej do Boga. Spraw, abym była pełna czułości, ale bez słabości, silna, ale bez surowości. Uproś dla mnie tę cierpliwość, która nigdy się nie kończy, wszystko znosi, gdyż ma jako ostateczny cel zbawienie moich dzieci. Matko Boża, pomóż mi w tym trudnym zadaniu! Ufor­muj moje serce na podobieństwo Twoje­go serca i spraw, aby moje dzieci widzia­ły we mnie odblask Twoich cnót, abym umiała nauczyć je kochania Ciebie i słu­żenia Tobie na tej ziemi, byśmy kiedyś mogli znaleźć się w niebie wychwalając Cię i błogosławiąc. Dlatego proszę Cię, Królowo Świętych, abyś otoczyła je opie­ką świętej Rity z Cascia.

Kate Ogg, fot. Youtube

PRAWDZIWY CUD! Martwe dziecko ożyło ... w rękach matki! Zobacz FILM!

Kate Ogg urodziła przedwcześnie bliźnięta. Dziewczynka, Emily, urodziła się żywa. Jednak chłopiec, Jamie, nie przeżył. Lekarze mówili, że nie ma sensu robić sobie nadziei. Matka chciała jednak pożegnać się ze swoim synem i przez dwie godziny trzymała go na rękach. Dotykała go, głaskała i przykładała do piersi. Jej miłość podziałała – chłopiec powrócił do życia.