Tag

Tag: dzieci

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem dzieci.

Z ambony strzeleckiej Salwowskiego: ,,Antyklapsowe'' herezje ks. Grzegorza Kramera

Tylko u nas

Z ambony strzeleckiej Salwowskiego: ,,Antyklapsowe'' herezje ks. Grzegorza Kramera

Ks. Grzegorz Kramer SJ sprawia wrażenie dobrego kapłana, a jego publiczne wypowiedzi bardzo często są mniej lub bardziej słuszne i budujące. Na uznanie zasługuje fakt, iż nieraz krytykuje (ale w sposób życzliwy i nieagresywny) wady i przywary swych braci w kapłaństwie. Niestety jednak od czasu do czasu ks. Grzegorzowi zdarza się powiedzieć coś niedorzecznego, a nawet wprost heretyckiego.

Zdj. Pxhere, CC0, Flickr

Zagrożenia

Czy dzieci mogą być OPĘTANE przez złego ducha?

Zanim zostałem egzorcystą, wiele razy zastanawiałem się czy to możliwe, że małe niewinne dzieci mogą być opętane przez złego ducha. Czytałem o tym u o. Amortha, czy innych egzorcystów. Nie mieściło mi się to jednak w głowie i zepchnąłem te moje pytajniki w niepamięć…

Zdj. Pixabay, domena publiczna, CC0

Ideologia gender

Dzieci ofiarami seks 'edukacji' w przedszkolach i szkołach

Dziś mianem seks ''edukacji'' określa się kształtowanie pożądanych przez lewice postaw seksualnych wśród dzieci i młodzieży. Lewicowcy promują nawet w przedszkolach masturbacje, zabawy erotyczne, patologie LGBT, niszczą wśród dzieci naturalną zdrową wstydliwość i rozbudzają nieadekwatne do wieku (a przez to niezdrowe) pożądanie seksualne u małych dzieci. Celem seks edukacji jest zniszczenie znienawidzonego przez lewice społeczeństwa mieszczańskiego.

fot. pixabay.com

Zagrożenia

Dzieci terrorystów też mogą być zagrożeniem

W notatce przekazanej brytyjskiej komisji parlamentarnej ds. wywiadu i bezpieczeństwa urzędnicy MI5 poinformowali, że setki zagranicznych bojówkarzy z Wielkiej Brytanii i być może tysiące z pozostałej części Europy mogą wrócić do swoich krajów z Bliskiego Wschodu.

Zdj. printscreen teczowezhp

Rodzina

Ordo Iuris w obronie harcerzy przed działaniami środowiska LGBT

W mediach pojawiają się liczne doniesienia o wspieraniu przez władze Związku Harcerstwa Polskiego ideologii subkultur LGBT oraz propagowaniu jej w materiałach ZHP. Ordo Iuris udziela wszelkiej potrzebnej pomocy prawnej rodzicom, którzy otrzymali wiadomość o tego rodzaju praktykach niezgodnych z ich przekonaniami. Instytut przygotował też analizę dotyczącą tego tematu.

Zdj. P. Tracz, KPRM, Flickr, domena publiczna CC0

Polska

Prokurator Generalny domaga się dożywocia dla oprawców dzieci

Minister sprawiedliwości i Prokurator Generalny, Zbigniew Ziobro na briefingu prasowym odniósł się do sprawy znęcania się nad dziećmi w Drawsku Pomorskim. Gehenna dwóch chłopców trwała trzy miesiące. Prokuratura domagała się 25 lat pozbawienia wolności dla Katarzyny Więckowskiej- matki dzieci, oraz dożywocia dla jej konkubenta- Marka Kwiatkowskiego. Sąd w Koszalinie zasądził dziś obojgu niższe wyroki: 15 lat dla matki, 25- dla konkubenta.

Zdj. MSWiA, domena publiczna, CC0

Polska

Szef MSWiA reaguje w sprawie Euroweek

Internet od kilku dni obiegają zdjęcia polskich nastolatek z wyraźnie starszymi od nich mężczyznami o pozaeuropejskich rysach. Fotografie mają pochodzić z obozów fundacji "Euroweek". Sprawa wzbudziła duże kontrowersje. Szef MSWiA, Joachim Brudziński poinformował na Twitterze, że już się nią zajął.

Zdj. P. Tracz, KPRM, Flickr, domena publiczna CC0

Polska

Będą zmiany w 500 Plus? Minister wyjaśnia

Odkąd wszedł w życie sztandarowy program obecnego rządu, czyli Rodzina 500 Plus, media prześcigają się w spekulacjach na temat ewentualnych zmian. Minister rodziny, pracy i polityki społecznej, Elżbieta Rafalska stwierdziła, że zmian nie wyklucza. Miałyby one dotyczyć kryterium dochodowego na pierwsze dziecko.