Tag
Tag: dzieci
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem dzieci.
Prezydent Duda: Nie ma Polska większego dobra niż polskie Matki
Dziękuję za wielki trud wychowania dzieci w duchu patriotycznym, w duchu służby. Jesteście Panie naszym największym dobrem narodowym – mówił Prezydent Andrzej Duda w czasie spotkania z rodzinami wielodzietnymi.
Ks. prof. Robert Skrzypczak: Nie mamy dzieci, bo jesteśmy egoistami
Swego czasu papież Franciszek przyrównał Europę do bezpłodnej kobiety. Minęło od tego czasu już kilka lat, ale przełomu czy nawet lekkiego przebudzenia nie widać, demograficznie Europa nadal równa w dół. Polska niestety, mimo pewnych drobnych zmian związanych choćby z 500+, również nie wygląda dobrze. Przypominamy komentarz, jakiego udzielił na ten temat portalowi Fronda ks. prof. Robert Skrzypczak.
Ryszard Czarnecki: Dzieci na emigracji wreszcie pod opieką państwa
Nowy rząd Rzeczpospolitej wreszcie poważnie zajął się losem polskich dzieci w różnych krajach europejskich (nie tyko UE!), które przez odpowiednie urzędy czy stosowne instytucje państwowe są oddawane do rodzin zastępczych.
Dla rodziny - to dramat. Warto wesprzeć modlitwą
Dla rodziny himalaisty Tomasza Mackiewicza tak hucznie omawiana w mediach sprawa to bez wątpienia niezwykła trauma. Zwłaszcza, że Tomasz miał nie tylko żonę, ale i dzieci.
Dlaczego niektóre małżeństwa nie mogą mieć dzieci? Posłuchaj o. Szustaka
Dlaczego niektóre małżeństwa nie mogą mieć dzieci? Posłuchaj o. Szustaka
MOCNE! Oto, jak dzieci widzą PIJANYCH rodziców!
Problemy się rozwiązuje, zamiast zagłuszać. Przytłumione problemy wcale się nie zmniejszają, potrafią wręcz niezauważenie urosnąć do rangi tragedii.
'Moje dziecko jest opętane...'
Zanim zostałem egzorcystą, wiele razy zastanawiałem się czy to możliwe, że małe niewinne dzieci mogą być opętane przez złego ducha. Czytałem o tym u o. Amortha, czy innych egzorcystów. Nie mieściło mi się to jednak w głowie i zepchnąłem te moje pytajniki w niepamięć…
Brawo Polacy! Brawo PiS! Ponad 400 tys. urodzeń w 2017 roku
„Brawo polskie Rodziny! Wg wstępnych danych GUS, w ubiegłym roku urodziło się 403 tysiące dzieci” - napisała na swoim twitterze wicepremier Beata Szydło odnosząc się do wstępnych danych GUS dotyczących urodzeń w 2017 roku.
Europosłowie PiS: Dobro i bezpieczeństwo dziecka ponad wszystko
W Parlamencie Europejskim w Brukseli odbyło się wysłuchanie publiczne nt praw dzieci umieszczanych w rodzinach zastępczych na terenie Europy. W wydarzeniu zorganizowanym przez europosłów PiS przewodniczącego Ryszarda Czarneckiego i Jadwigę Wiśniewską wzięli udział politycy i eksperci m.in. z Polski, Holandii i Węgier.
Czy dzieci dostają się do czyśćca?
Tak, i to nawet takie, które jeszcze do szkoły nie chodzą. Jeżeli dziecko wie, że to co czyni, jest złe, ponosi za to karę. Oczywiście, że takie dzieci mają lekki czyściec i nie trwa on długo, bo brak im pełnego zrozumienia, ale nie mówcie nigdy, że dziecko tego czy owego nie rozumie. Dziecko pojmuje więcej aniżeli przypuszczamy, posiada ono daleko wrażliwsze sumienie od człowieka dorosłego.
Lekarze mówili: aborcja. Rodzice nie posłuchali i...
„Byliśmy bardzo szczęśliwi, gdy dowiedzieliśmy się o ciąży. Nie mogliśmy się jednak długo cieszyć, bo lekarze powiedzieli nam prosto z mostu, że będzie niemożliwe, by mieć je wszystkie” – mówi Dmitrij.
USA: Nieprzebrane tłumy na Marszu dla Życia. To trzeba zobaczyć!
W tegorocznym Marszu dla Życia w Waszyngtonie mogło wziąć udział co najmniej 100 tysięcy osób (Fox News)! Po raz pierwszy do zebranych przemawiał prezydent USA.
MOCNE słowa Trumpa o aborcji! Idą zmiany?
„Wy kochacie każde dziecko urodzone i nienarodzone, wierzycie, że każde życie jest święte, że każde dziecko jest cennym darem od Boga” - mówił do uczestników corocznego antyaborcyjnego Marszu dla Życia prezydent USA Donald Trump.
UWAGA! To mleko dla dzieci może być skażone Salmonellą
Główny Inspektor Sanitarny informuje, że poprzez system Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach (RASFF) uzyskał informację , że firma Lactalis, w związku z zaangażowaniem się francuskiej strony rządowej w sprawę (zgodnie z informacją Ambasady RP w Paryżu), zdecydowała o rozszerzeniu procesu wycofywania produktów potencjalnie zanieczyszczonych na wszystkie produkty wyprodukowane w zakładzie w Craon we Francji, bez rozróżnienia na numer partii i datę minimalnej trwałości.