Tag

Tag: dzieci

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem dzieci.

Ks. prof. Robert Skrzypczak: Nie mamy dzieci, bo jesteśmy egoistami

Kościół

Ks. prof. Robert Skrzypczak: Nie mamy dzieci, bo jesteśmy egoistami

Swego czasu papież Franciszek przyrównał Europę do bezpłodnej kobiety. Minęło od tego czasu już kilka lat, ale przełomu czy nawet lekkiego przebudzenia nie widać, demograficznie Europa nadal równa w dół. Polska niestety, mimo pewnych drobnych zmian związanych choćby z 500+, również nie wygląda dobrze. Przypominamy komentarz, jakiego udzielił na ten temat portalowi Fronda ks. prof. Robert Skrzypczak.

Zdj. Jean Luc CC BY 2.0, Wikimedia Commons

Wiara

'Moje dziecko jest opętane...'

Zanim zostałem egzorcystą, wiele razy zastanawiałem się czy to możliwe, że małe niewinne dzieci mogą być opętane przez złego ducha. Czytałem o tym u o. Amortha, czy innych egzorcystów. Nie mieściło mi się to jednak w głowie i zepchnąłem te moje pytajniki w niepamięć…

Screenshot YouTube / Fot. własne

Rodzina

Europosłowie PiS: Dobro i bezpieczeństwo dziecka ponad wszystko

W Parlamencie Europejskim w Brukseli odbyło się wysłuchanie publiczne nt praw dzieci umieszczanych w rodzinach zastępczych na terenie Europy. W wydarzeniu zorganizowanym przez europosłów PiS przewodniczącego Ryszarda Czarneckiego i Jadwigę Wiśniewską wzięli udział politycy i eksperci m.in. z Polski, Holandii i Węgier.

Fot. via Wikipedia, CC 0

Wiara

Czy dzieci dostają się do czyśćca?

Tak, i to nawet takie, które jeszcze do szkoły nie chodzą. Jeżeli dziecko wie, że to co czyni, jest złe, ponosi za to karę. Oczywiście, że takie dzieci mają lekki czyściec i nie trwa on długo, bo brak im pełnego zrozumienia, ale nie mówcie nigdy, że dziecko tego czy owego nie rozumie. Dziecko pojmuje więcej aniżeli przypuszczamy, posiada ono daleko wrażliwsze sumienie od człowieka dorosłego.

Fot. Gage Skidmore via WIkipedia CC BY-SA 2.0 / Brian Stansberry via Wikipedia CC 3.0

Rodzina

MOCNE słowa Trumpa o aborcji! Idą zmiany?

„Wy kochacie każde dziecko urodzone i nienarodzone, wierzycie, że każde życie jest święte, że każde dziecko jest cennym darem od Boga” - mówił do uczestników corocznego antyaborcyjnego Marszu dla Życia prezydent USA Donald Trump.

Fot. Pexels, CC0

Pilne

UWAGA! To mleko dla dzieci może być skażone Salmonellą

Główny Inspektor Sanitarny informuje, że poprzez system Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach (RASFF) uzyskał informację , że firma Lactalis, w związku z zaangażowaniem się francuskiej strony rządowej w sprawę (zgodnie z informacją Ambasady RP w Paryżu), zdecydowała o rozszerzeniu procesu wycofywania produktów potencjalnie zanieczyszczonych na wszystkie produkty wyprodukowane w zakładzie w Craon we Francji, bez rozróżnienia na numer partii i datę minimalnej trwałości.