Tag

Tag: chrystus

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem chrystus.

Fot. Lynn ~ Off and On via Flickr, CC BY-ND 2.0

Tylko u nas

Gdy gej spotyka Jezusa

Kiedyś byłem gejem. Dzisiaj już nie jestem homoseksualistą, właściwie to dłużej jestem heteroseksualistą niż homoseksualistą. Mam 65 lat, a jako homoseksualista żyłem od 15. do 28. roku życia. Kiedy miałem 13 lat, odkryłem, że nie zakochuję się w dziewczynach, jak moi koledzy, ale w chłopakach. Nie tylko zakochiwałem się w swoich przyjaciołach, ale zacząłem odczuwać do nich pociąg seksualny.

Screenshot Youtube/Twitter

Obrzydliwy wpis Thun. Jak ona mogła?!

Powiedzieć, że wpis Róży Thun na twitterze był skandaliczny, to nic nie powiedzieć. Europosłanka postanowiła naraz uderzyć zarówno w Prawo i Sprawiedliwość jak i w katolicyzm. Co takiego zrobiła?

Fot. Biały Kruk

Abp Jędraszewski: Krzyż - to jedyna nadzieja Europy!!!

W czwartek 30 listopada w klasztorze sióstr Klarysek w Krakowie odbyły się uroczystości odpustowe ku czci św. Andrzeja. Popołudniowej Mszy św. przewodniczył abp Marek Jędraszewski, który mówił o niełatwej posłudze Apostołów, niejednokrotnie kończącej się męczeństwem oraz o tym, że Chrystusowy krzyż jest drogą do zbawienia.

zdj. screen Youtube

Catalina Rivas- największy cud eucharystyczny świata

'Szkoda' Ci czasu na Adorację? to koniecznie obejrzyj! Czym jest dla człowieka adoracja Najświętszego Sakramentu i ile znaczy dla Jezusa to, że Go odwiedzamy i adorujemy! sam Pan Jezus objawił to boliwijskiej mistyczce Catalinie Rivas, polecam!/Facebook, Janka Dudzin/

Niebo jest monarchią. Chrystus Król, najwyższy Prawodawca

Kościół

Niebo jest monarchią. Chrystus Król, najwyższy Prawodawca

Niebo podobne jest królowi. Niebo jest królestwem, jest monarchią. Jeszcze i dzisiaj. Nowoczesna ludzkość jest antymonarchiczna. Najpierw przyszła tak zwana reformacja i podważyła tron Króla duchownego – papieża. Potem przyszła rewolucja i podważyła trony królów politycznych. I wreszcie wystąpił liberalizm i z obu potomkami swymi, socjalizmem i komunizmem, zatrząsł tronem Boga. Bezbożny rosyjski bolszewizm stanowi tylko ostatnią radykalną fazę antymonarchizmu, zapoczątkowanego przez Lutra. W pierwszej linii nie chodzi tu o formę rządu. Forma rządu to zupełnie odrębna sprawa. Wgłębi chodzi o rewolucyjny ruch duchowy, o wstąpienie na tron indywiduum, o monarchię ludzkiego “ja”.

Ks. prałat Robert Mäder: Głosimy teokrację Chrystusa

Kościół

Ks. prałat Robert Mäder: Głosimy teokrację Chrystusa

Ewangelia jest podstawą publicznego życia! Wszystko, co czynimy, czyńmy w du­chu Chrystusowym. Niech wszystko pochodzi z wiary! Wszystko, bo jesteśmy katolikami! Stworzenie może urządzić rewolucję, podnieść bunt, dopuścić się grzechu, ale budować prawo na grze­chu to postawić człowieka ponad Boga, a Boga poni­żej człowieka. Takie postawienie człowieka ponad Boga, a Boga poniżej człowieka jest rzeczywistym zde­tronizowaniem najwyższej Istoty.