Premier we francuskim ,,L’Opinion’’ opowiada o Polskim Ładzie  - zdjęcie
25.06.21, 19:38Fot. via: Flickr - Kancelaria Premiera

Premier we francuskim ,,L’Opinion’’ opowiada o Polskim Ładzie

12

W ramach projektu „Opowiadamy Polskę światu” premier Mateusz Morawiecki opublikował artykuł we francuskim dzienniku „L’Opinion”. Opowiada w nim o walce z pandemią i jej skutkami w Polsce oraz o Polskim Ładzie. Artykuł ukazał się również w wenezuelskim dzienniku „El Nacional” czy meksykańskim dzienniku „El Economista”.

- „Wyjątkowość dzisiejszego kryzysu polega na tym, że próżno szukać dla niego rozwiązań w podręcznikach. Nieważne, czy będziemy szukać u (Friedricha Augusta von) Hayeka czy u (Ferdinanda) Lassalle'a, żadna teoria kryzysu gospodarczego nie przewidywała sytuacji, w której z dnia na dzień następuje paraliż aktywności gospodarczej i społecznej niemal na całym świecie”

- pisze na łamach „L’Opinion” szef polskiego rządu.

Opowiadając o „Polskim Ładzie” premier Mateusz Morawiecki wskazuje również na „bezprecedensowe wsparcie w ramach Tarczy Antykryzysowej i Tarczy Finansowej”, które „pomogły wyhamować katastrofalne konsekwencje kryzysu Covid-19 i zatrzymać spadek PKB za rok 2020 na poziomie poniżej 3 proc., co było trzecim najlepszym wynikiem w Europie, a w grupie państw powyżej 10 mln mieszkańców nie mieliśmy konkurencji”.

Szef polskiego rządu zwraca uwagę na dane potwierdzające świetną kondycję polskiej gospodarki. Wskazuje m.in. na najniższą w Europie stopę bezrobocia. Przypomina też ocenę Komisji Europejskiej, wedle której Polska jako jeden z czterech unijnych krajów ma zabezpieczoną stabilność finansów publicznych.

Artykuł premiera Mateusza Morawieckiego w języku polskim dostępny jest TUTAJ.

kak/PAP

Komentarze (12):

Anonim2021.07.4 0:54
1 lipca weszła w życie Ustawa Zakrzewskich. Ciekawy artykuł w tym temacie: https://polskatimes.pl/edukacja-domowa-ustawa-zakrzewskiego-rewolucja-w-polskim-szkolnictwie/ar/c5-15594553
Oko2021.07.3 18:35
niemcy i "spółka" nie dopuszczą do wzrostu polskiej gospodarki. To jest poważne zagrożenie dla ich dobrobytu. Będą instalować agentów pokroju tuska dla destabilizacji działalności gospodarczej i społecznej.
kefas2021.06.26 20:52
nowy ład - stary burdel.
Ala2021.06.26 15:25
Nowy Ład miałby być odpalony za pożyczone pieniądze. Jak kasy nie dostaną (“praworządność, prawa LGBT” itd.), to zrobią zamiast tego lockdown i zwalą wszystko na niezaszczepionych. Kaczyński lubi takie gierki.
Filip2021.06.26 7:00
Według aktualnych sondaży PiS ma około 30% poparcia. Jarosław Kaczyński ogłosił tzw "polski ład" w nadziei, że sondaże mu wzrosną. Jeśli wzrosną, to doprowadzi do przedterminowych wyborów. Jest duże prawdopodobieństwo, że do 2023 roku poparcie dla PiS-u zmaleje poniżej 20%. Jednak niezależnie czy PiS w wyborach parlamentarnych dostanie 30% czy 20%, to w obu tych przypadkach władzę przejmie opozycja. Trzech posłów: Małgorzata Janowska, Zbigniew Girzyński i Arkadiusz Czartoryski zdając sobie sprawę z nieuchronnej klęski PiS-u, chce się ewakuować z tonącego okrętu. Jeśli PiS przegra wybory, to się rozleci. Utworzone zostaną komisje sejmowe rozliczające polityków z PiS-u. TVP zostanie przejęte przez opozycję, tak więc PiS straci możliwość okłamywania i manipulowania odbiorców. Trybunał Stanu i prokuratorzy nie dyspozycyjni w stosunku do Zbigniewa Ziobry, będą mieli ogromną pracę do wykonania. Wyborcy PiS-u sami będą mieli możliwość przekonać się na kogo głosowali.
Anonim2021.06.26 6:08
Ludzie i transludzie covidowi .............. https://drnowopolskiblog.neon24.pl/post/162461,ludzie-i-transludzie-covidowi
Anonim2021.06.26 6:46
Transludzie w nowym Polskim Ładzie? To zamach na dzieło Stwórcy? Satanizm w czystej postaci? Obudźcie się póki jest jeszcze czas?
Po 11 ...2021.06.25 22:43
Jarosław staje się sławny ... Premier we francuskim ,,L’Opinion’’ opowiada o polskim Dziadzie.
bogdanus2021.06.25 20:02
Panie Morawiecki, opozycja znowu się smuci że za dobrze pan rządzi?
otwórz oczy szeroko i patrz2021.07.8 8:20
nie pleć !, Zmorawiecki to przedłużona łapa tuska ,to takie samo zło szatańskie to pinokio i łotr jak tfusk
Wielka Narodowa Nowenna Pompejańska2021.06.25 19:49
Rozpoczyna się odmawianie Wielkiej Narodowej Nowenny Pompejańskiej. Program: CZAS TRWANIA łącznie 54 dni, Cześć błagalna od 28.06.2021r do 24.07 2021. Część dziękczynna od 25.07.2021 do 20.08.2021 GODZ: 20.30 do 21.30 INTENCJA: Aby przez nawrócenie ludzi, upadły masońskie plany szczepień i zniewolenia ludzkości. Możesz włączyć się w dowolnym czasie odmawiania nowenny, odmówić 1 dziesiątkę Różańca albo więcej. Może być odmawiana w domu, na zewnątrz- przy figurach Matki Boskiej, Serca Pana Jezusa, Przy Krzyżu, możesz odmawiać sam , z rodziną albo w towarzystwie, z sąsiadami , w grupie małej albo wielkiej, w Kościele. Szczęść Boże.
Anonim2021.06.25 19:49
Kolobarowali - 4 biegi do tyłu