Filet z dorsza z duszonymi warzywami, smaczne i zdrowe

Składniki:
danie dla 4 osób

  • Ok 500 gram dorsza
  • 3-4 duże marchewki
  • 2 pietruszki1 cebula,
  • 3/4 szkanki fasolki szparagowej
  • kilka czarnych oliwek
  • ew. pół szkanki mrożonego groszku i kukurydzy
  • sól, pieprz
  • liść laurowy
  • ziele angielskie

Przygotowanie

Marchew, pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w półtalarki. Do garnka wlać ok pół szklanki wody, wrzucić warzywa, liść laurowy i ziele angielskie, dusić na małym ogniu do miękkości. Na koniec posolić i popieprzyć.
W garnku do gotowania na parze ugotować filety z dorsza. Gotować ok 8-10 min. w zależności od grubości ryby.
Na talerzu ułożyć warzywa, na warzywa połóżyć po porcji ryby lekko rybę posolić i popieprzyć. Podawać z ciemnym pieczywem.

SZUKAMPRZEPISU.PL