SKŁADNIKI
- 
	2 rozwinięte kanie 
- 
	klarowane masło lub olej do smażenia 
- 
	2 jajka 
- 
	1 szklanka mleka 
- 
	bułka tarta do panierowania 
- 
	sól i pieprz 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Kanie należy oczyścić, opłukać i lekko osuszyć, włożyć do miseczki, zalać mlekiem i odstawić na godzinę.
Jajka roztrzepać w miseczce, dodając sól i pieprz do smaku. Na patelni rozgrać tłuszcz.
Zanurzać kanię w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej, a potem układać na rozgrzany tłuszcz.
Obsmażyć z obu stron tak, aby panierka była lekko złotawa. Podawać na gorąco najlepiej z pieczywem lub domowymi frytkami.

 
                 
                         
                         
                         
                         
                 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    