Tag

Tag: wiara

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem wiara.

Fot. Pixabay, CC0

Kościół

Oto największy wróg Kościoła - wskazał go Benedykt XVI

Przegląd ujęcia przez Ratzingera tematów religii i kultury, tolerancji i wolności oraz prawdy i sumienia, ujawnia, że główny przedmiot jego troski stanowi w rzeczywistości relatywizm. Temat ten stał się nicią przewodnią homilii wygłoszonej przez niego do kardynałów Kościoła rzymskiego zgromadzonych na konklawe mającym wybrać następcę papieża Jana Pawła II.

Modlitwa do świętej Rity - w sprawach najtrudniejszych

Kościół

Modlitwa do świętej Rity - w sprawach najtrudniejszych

Oto przychodzę do ciebie, najdroższa święta Rito, która w sanktuarium w Cascii, gdzie czczone są twe doczesne szczątki, wylewasz na świat zdroje łask. Staję przed tobą, by złożyć ci codzienny hołd mojego serca, pełnego wdzięczności i poświęconego tobie. Miłuję cię, święta Rito, patronko w sprawach trudnych! Ratuj mnie zawsze od nieodwracalnych skutków zła. Przyzywam cię, oblubienico Krzyża Świętego! Odsuwaj daleko ode mnie i od moich bliskich rozpacz, która jest śmiercią dla duszy. Sławię cię, o wzorze młodzieńczego wieku! Spraw, by młodzi ludzie nie wpadali w zasadzki niewiary i fałszywych wartości. Błogosławię cię, litościwa wspomożycielko nieszczęśliwych! Przybądź mi z pomocą w każdej potrzebie i nieszczęściu.

Kardynał Burke: Musimy poddać się Królowaniu Chrystusa

Kościół

Kardynał Burke: Musimy poddać się Królowaniu Chrystusa

Katolicy muszą świadomie poddawać się Królowaniu Chrystusa w obliczu ataku przypuszczanego przez wrogów na Kościół katolicki. Oni chcą ,,zinfiltrować sam Kościół, nakłonić Oblubienicę Chrystusa do apostazji od wiary apostolskiej'', mówił kardynal Raymod Leo Burke. Amerykański purpurat przemawiał na zorganizowanej 18. maja w Wiecznym Mieście konferencji ,,Life Forum'' (Forum Życia).

Brat Elia - ratunek dla Polski

Kościół

Brat Elia - ratunek dla Polski

- Ratunek musimy znaleźć w Bogu. Łaskę musimy znaleźć w Bogu. Rodziny muszą się odnaleźć i muszą odnaleźć Boga. Trzeba się uspokoić, trzeba wyhamować - mówił brat Elia