Tag

Tag: wiara

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem wiara.

screenshot Youtube - RCS TV

Wiara

Jak zwyciężać szatana, który odbiera czystość serca? Ks. Sławomir Kostrzewa

Walka o czyste serce w codzienności, pójście drogą Jezusa Chrystusa i Jego Matki, modlitwa, posłuszeństwo nauce Jezusa i Jego Kościołowi – są drogą, na której zwycięża się szatana, ducha nieczystego, który nienawidzi tego, co czyste. Jak konkretnie ma wyglądać to zwyciężanie – odpowiada ks. Sławomir Kostrzewa, opierając się na nauczaniu Jezusa zawartym w pismach Alicji Lenczewskiej, w trzeciej części konferencji wygłoszonej w Gostyniu, na Świętej Górze w czasie rekolekcji formacyjnych poświęconych czystości serca, 21 kwietnia 2018 roku.

screenshot Youtube - RCS TV

Wiara

Dlaczego Jezusowi zależy na naszych czystych sercach?

Czyste serce to nie tylko kwestia wstrzemięźliwości kojarzonej w VI przykazaniem. Jezus, w dialogach prowadzonych z polską mistyczną, Alicją Lenczewską poucza, że to coś znacznie więcej. Czym wg Jezusa jest czystość serca i dlaczego Jezusowi zależy na naszych czystych sercach - odpowiedzi na te pytania udziela ks. Sławomir Kostrzewa w pierwszej konferencji wygłoszonej dla uczestników rekolekcji formacyjnych na Świętej Górze w Gostyniu, w dniu 21 kwietnia 2018 roku.

Wyszedł z mroku dotknięty przez Maryję

Wiara

Wyszedł z mroku dotknięty przez Maryję

- Mateusz Talbot to obecnie Sługa Boży, którego proces beatyfikacyjny toczy się w Watykanie. Jest to Irlandczyk, który żył na przełomie zeszłego wieku. To jest alkoholik, który zaczął pić, kiedy miał 12 lat - opowiadała Jolanta Cherbańska, autorka książki pt: "Matt Talbot - wyjście z mroku"

pixabay, domena publiczna, CC0

Świadectwo

,,Jezus uzdrowił mnie z homoseksualizmu''

Mam na imię Przemek, mam 19 lat i pragnę podzielić się z Wami świadectwem mojego uzdrowienia. Chodzi mi o tak poważny problem, jakim jest homoseksualizm. Chciałbym zaświadczyć o tym, jak Bóg leczy zranienia i skłonności, z których pozornie nie da się uleczyć.

Fot. Pixabay, CC 0

Wiara

O. Józef Witko: Tej modlitwy Bóg OD RAZU wysłuchuje!!!

Modlitwa jest niezwykłą czynnością, jaką człowiek może wykonywać. Jezus wielokrotnie przypomina człowiekowi o mocy modlitwy, przytacza wiele przypowieści i zachęca: Proście, a otrzymacie. O cokolwiek byście prosili Ojca, ja to spełnię. (por. Mt 7, 7)

screenshot Youtube - salve tv

Wiara

Abp Hoser: Profetyczny głos ,,Humanae vitae'' o skutkach antykoncepcji

Profetyczny okazał się głos encykliki „Humanae vitae” co do oceny skutków działania antykoncepcji. Paweł VI trafnie przewidywał, że jej stosowanie otworzy łatwą drogę niewierności małżeńskiej i ogólnemu upadkowi obyczajów – mówił abp Henryk Hoser podczas sesji poświęconej 50. rocznicy ogłoszenia encykliki Pawła VI „Humanae vitae”, która odbyła się 12 czerwca w siedzibie KEP. Organizatorem była Katolicka Agencja Informacyjna.