Tag

Tag: wiara

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem wiara.

Oto, co Bóg 'zrobi' z letnimi katolikami

Wiara

Oto, co Bóg 'zrobi' z letnimi katolikami

"Obyś był zimny albo gorący! - brzmi jedno z najbardziej przejmujących upomnień, jakie znajdują się na początku Apokalipsy, w listach do siedmiu Kościołów. - A tak, skoro jesteś letni i ani gorący, ani zimny, chcę cię wyrzucić z mych ust" (Ap 3,15n)?

Episkopat podsumowuje dokument Synodu Biskupów

Kościół

Episkopat podsumowuje dokument Synodu Biskupów

Dokument końcowy Synodu i odniesienia w nim do św. Jana Pawła II były tematem briefingu podsumowującego XV Zgromadzenie Ogólne Synodu Biskupów o młodzieży, który odbył się w Sekretariacie Konferencji Episkopatu Polski 30 października. W briefingu wzięli udział ojcowie synodalni z Polski: abp Stanisław Gądecki, bp Marian Florczyk, bp Marek Solarczyk, oraz bp Artur G. Miziński, sekretarz generalny Episkopatu, i ks. Paweł Rytel-Andrianik, rzecznik Episkopatu.

Fot. Pixabay, CC 0

Wiara

Modlitwa przeciwko wszelkiemu złu - zwłaszcza za tych, którzy będą "bawić się" w Halloween

Modlitwa przeciwko wszelkiemu złu Duchu Pana, Duchu Boży, Ojcze, Synu i Duchu Święty, Trójco Przenajświętsza, Dziewico Niepokalana, aniołowie, archaniołowie i święci z nieba, zstąpcie na mnie. Przemień mnie, Panie, ukształtuj mnie, napełnij mnie sobą, posługuj się mną. Odpędź ode mnie wszystkie moce zła, zniszcz je, abym ja był zdrów i mógł dobrze pracować. Oddal ode mnie czary, gusła, czamą magię, czame msze, przedmioty zaczarowane, zamówienia, przekleństwa, uroki, napady złego ducha, opętanie diabelskie, obsesję diabelską, wszystko, co jest złem, grzechem, zawiścią, zazdrością, przewrotnością, chorobą fizyczną, psychiczną, moralną, duchową, pochodzqcą od złego ducha. Spal te wszystkie rodzaje zła w ogniu piekielnym, aby już nigdy więcej nie dotykały mnie ani żadnego innego stworzenia na tym świecie. Rozkazuję i polecam mocą Boga wszechmogącego, w imię Jezusa Chrystusa Zbawiciela, przez wstawiennictwo Niepokalanej Dziewicy, i wszystkim duchom nieczystym, wszystkim ich objawom, które m

screenshot Youtube

O. Leon Knabit: Dość żartów z Halloween!

O. Leon Knabit zauważa, że Halloween rozśmiesza albo straszy, a obydwie postawy są nie na miejscu. Dlaczego? Nie jest przecież śmieszne to, że ludzie umierają, że my też przecież umrzemy. Właściwsza jest raczej powaga i zaduma, a także uczczenie tych, którzy odeszli.

Fot. 826 PARANORMAL via Flickr, CC BY 2.0

Zagrożenia

Okultyzm to też 'religia'. I to samego szatana!!!

Uzdrowienie okultystyczne Ci wszyscy, którzy praktykują różne formy okultyzmu, dobrowolnie oddają się w niewolę złych duchów. Szczególnie niebezpieczne jest korzystanie z ustug różnego rodzaju bioenergoterapeutów, uzdrowicieli i jakichkolwiek paranormalnych sposobów leczenia. Dlaczego tak się dzieje? Otóż różnego rodzaju techniki ćwiczeń i medytacji wschodnich powodują zwiększenie energii kundalini, co powoduje otwarcie w człowieku tak zwanych czakr. Przyczynia się to do nawiązania kontaktu z energiami złego pochodzenia. Poprzez czakry, które są centrami energetycznymi, człowiek oddaje się pod panowanie złej duchowej mocy, którą można się również posługiwać w różnorakich praktykach okultystycznych.