Wstrząsające! Ks. Olszewski o zmianie płci i opętaniu
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem wiara.
O. Jacek Salij OPZAPOWIEDZI UPADKU CHRZEŚCIJAŃSTWA
"Gdy nasze państwo było rozszarpane, to Kościół był jedyną instytucją sieciową. Polskość przetrwała głównie dzięki silnej rodzinie i Kościołowi, który stał na straży niezmiennych wartości" - mówi Andrzej Duda w eksluzywnym wywiadzie dla tygodnika "Niedziela".
Z księdzem Marianem Rajchelem, egzorcystą diecezji przemyskiej i psychologiem, rozmawia Robert Krawiec OFMCap.
Czy można wierzyć w sny? Adam Szustak OP odpowiada
Podstawowym założeniem metody badawczej stosowanej w naukach przyrodniczych jest przyjęcie, że wszystko można wyjaśnić w sposób naturalistyczny, bez odwoływania się do czynników ponadnaturalnych.
Wielu ludzi myśli, że aniołowie występują tylko na kartach Pisma Świętego czy w życiorysach świętych. Prawdę mówiąc, sam tak myślałem. Przynajmniej do czasu, kiedy osobiście doświadczyłem realnej, niezwykłej pomocy jednego z nich. Był początek sierpnia 1994 roku…
Ks. Pawlukiewicz: Co nam zostanie na Sądzie Ostatecznym
Australijska zakonnica Patricia Fox pod naciskiem władz Filipin opuściła ten kraj i wróciła do swojej ojczyzny. Trwająca od kwietnia jej batalia z Biurem Imigracyjnym była podyktowana oskarżeniem 72-letniej misjonarki o udział w antyrządowych manifestacjach i o krytykę polityki prezydenta Rodrigo Duterte. Ona sama stwierdza, że na Filipinach wzrasta tyrania.
Spowiedź jest dla nas niemal zawsze trudnym doświadczeniem. Nie zawsze też wiemy, co zrobić, by była ona właściwa. Dominikanin o. Karol Karbownik wyjaśnia, jak właściwie się spowiadać. Obejrzyj część pierwszą!
Z całego serca swego szukam ciebie: nie daj mi zboczyć od twoich przykazań! (Psalm 119)
Przede wszystkim należy wiedzieć, że do zyskania odpustu zupełnego w jakimkolwiek czasie (również w listopadzie) konieczne jest wypełnienie tak zwanych zwykłych warunków, czyli:
Chciałbym dać świadectwo, jak bardzo niebezpieczne są: okultyzm i magia, medytacje, praktyki i techniki pogańskiego Wschodu. Na początku wszystko to wygląda niewinnie, jednak prowadzi do grzechu bałwochwalstwa, a nawet satanizmu. W moim życiu przeszedłem całą tę drogę. Ale dzięki Bogu, powróciłem do Pana.
Wojciech Cejrowski w wywiadzie dla ,,Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich'' wskazuje, że dziennikarze nie powinni ukrywać własnych poglądów. Ci, którzy ,,zostawiają poglądy za drzwiami'' to po prostu gnojki, sądzi Cejrowski. I przypomina oczywiste prawdy: że katolicyzm jest jedyną prawdziwą religią i stąd jest najlepszy, tak samo, jak najlepsza jest nasza chrześcijańska zachodnia cywilizacja.
„Chrześcijaństwo jest dziś brutalnie prześladowane” – powiedział kard. Carlos Osoro, otwierając obrady Światowej Konferencji Religii w Madrycie. W konferencji, która została zorganizowana przez Fundację Evsen, biorą udział przedstawiciele głównych religii.