Tag
Tag: wiara
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem wiara.
,,Mój dziadek zabijał nienarodzone dzieci''. Niezwykle mocne świadectwo
,,Mój dziadek zabijał nienarodzone dzieci''. Niezwykle mocne świadectwo
Święty Urban I. Papież i męczennik, którego ścięto za nawrócenie tysięcy Rzymian
Urban był synem Rzymianina Poncjana. Został wybrany po męczeńskiej śmierci św. Kaliksta I. Był siedemnastym papieżem. Jego pontyfikat przypadał na lata 222-230, czyli okres schizmy, kiedy antypapieżem był Hipolit.
Ks. Piotr Spyra: Jak być pewnym siebie jak Jezus?
Jak być pewnym siebie jak Jezus? Jak nie spanikować, gdy jesteś za kogoś/coś odpowiedzialny, a czeka cię trudne zadanie lub cierpienie? Czy pewność siebie i odwagę da się wyćwiczyć? Odpowiedzi na te pytania znajdują się w dzisiejszej Ewangelii.
Oto LISTA CUDÓW, jakie Maryja uczyniła w Lourdes
Maryja powiedziała o sobie „Jestem Niepokalanym Poczęciem'' w Lourdes, potwierdzając tym samym dogmat. Ten fakt objawienia rozpoczął serię innych cudownych wydarzeń. Jak widać większość z nich pochodzi z przełomu XIX i XX wieku, ale i współcześnie cuda te mają miejsce. Komisja rozpatruje powoli i wiele zgłoszonych faktów czeka jeszcze na rozpatrzenie.
18 maja urodził się św. Jan Paweł II. A jego matce sugerowano by go zabiła!
Dziś przypada rocznica urodzin wielkiego Polaka, świętego Jana Pawła II. Urodził się 18 maja 1920 roku w Wadowicach jako Karol Wojtyła. Był drugim dzieckiem Karola i Emilli z Kaczorowskich.
Oto WZÓR Polaka - i wzór mężczyzny. Ojciec Stanisław Papczyński
Prawdziwych mężczyzn nam potrzeba, a nie nicponi, nie mętów społecznych. Dajcie Ojczyźnie Polaków, nie pachołków, to jest dajcie ludzi silnych, odważnych, zdolnych do wielkich wysiłków, zaprawionych do walki, przygotowanych do brania udziału w naradach. Tego, abyś i ty był taki, oczekuje i domaga się Ojczyzna.(Ojciec Stanisław Papczyński)
Relikwie św. Andrzeja Boboli powróciły do Krakowa
W Bazylice Najświętszego Serca Pana Jezusa w Krakowie znów znajdują się relikwie św. Andrzeja Boboli, które wcześniej zostały skradzione. Wczoraj, w uroczystość Wniebowstąpienia, miała miejsce ich reinstalacja.
Ks. Mieczysław Piotrowski TChr: Niezwykłe cuda Lourdes. Spektakularne nawrócenia
Ks. Mieczysław Piotrowski TChr: Niezwykłe cuda Lourdes. Spektakularne nawrócenia
Na świecie doznacie ucisku, ale odwagi! Ja zwyciężyłem świat
PIERWSZE CZYTANIE Uczniowie Jana Chrzciciela w Efezie przyjmują chrzest
Umarła, wybaczając swojemu mordercy. Błogosławiona Antonia Mesina
Antonia przyszła na świat 21 czerwca 1919 roku w Orgosolo, w pobliżu Nuoro, na Sardynii. Była drugim z dziesięciorga dzieci skromnego pracownika lokalnej administracji. Jej dzieciństwo wypełnione było pokorną służbą, ubóstwem i modlitwą. Bóg już w pierwszych latach jej życia przygotowywał dziewczynkę na przyjęcie łaski męczeństwa. Swym dziecięcym sercem gorąco służyła rodzicom i Bogu.
Benedykt XVI: Jezus czeka na nas w Domu Ojca
Rozważanie przed modlitwą "Anioł Pański" 4 maja 2008Drodzy bracia i siostry!