Tag

Tag: szkoła

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem szkoła.

Szkoła niepotrzebna. Przymus szkolny - to niemiecki wytwór, dobry dla niewolników. My wybierajmy wolność

Polska

Szkoła niepotrzebna. Przymus szkolny - to niemiecki wytwór, dobry dla niewolników. My wybierajmy wolność

W przeciwieństwie do większości przyjaciół na koniec wakacji czekałem ze szczególnym utęsknieniem. Szkolne przerwy spędzane ze znajomymi, rozmowy z nauczycielami i realizowane projekty sprawiły, że czas spędzony w szkole był jednym z najbardziej rozwijających i produktywnych w moim życiu. A jednak jeśli wtedy nie cierpiałem czegoś bardziej niż wakacji to z pewnością była to właśnie sama szkoła, której sztywne reguły i niezrozumiałe zasady jednoznacznie kojarzyły mi się z więzieniem. Patrząc z dzisiejszej perspektywy, przyczyna tej pozornej sprzeczności jest dla mnie oczywista. Moja niechęć nigdy nie dotyczyła samej szkoły, nauczycieli czy edukacji. Ona dotyczyła przymusu.

Nie narzucą nam edukacji seksualnej!

Ideologia gender

Nie narzucą nam edukacji seksualnej!

Rzecznik Praw Dziecka powiedział, że zgodnie z prawem nie ma możliwości wprowadzenia w polskich szkołach obowiązkowej edukacji seksualnej. Według Mikołaja Pawlaka, wprowadzenie zewnętrznych edukatorów seksualnych do stołecznych szkół – zgodnie z ogłoszoną przez prezydenta Warszawy Rafała Trzaskowskiego Deklaracją LGBT+ – naruszy konstytucję i prawo rodziców do wychowywania.

Polacy żądają szkoły bez seksedukacji!

Ideologia gender

Polacy żądają szkoły bez seksedukacji!

Przytłaczająca część Polaków nie chce rewolucji ideologicznej w szkole i oczekuje, że MEN, a także kuratoria oświaty pomogą im obronić się przed środowiskami, które na siłę to forsują - mówił szef MEN Dariusz Piontkowski w rozmowie z Naszym Dziennikiem.

Polska: Strzelanina w szkole podstawowej

Pilne

Polska: Strzelanina w szkole podstawowej

- W gimnazjum w Brześciu Kujawskim doszło w poniedziałek do strzelaniny. Dwie osoby - uczennica i sprzątaczka zostały ranne. Jedna jest w stanie ciężkim. - informuje radio TOK FM

(fot. P.Tracz/KPRM)

Polska

Minister Ziobro: Śmierć nastolatka w szkole mrozi

– Śmierć nastolatka w szkole mrozi i budzi smutek – to tragedia, bo zginął młody człowiek; okoliczności tej sprawy oraz wniesienia noża na teren szkoły są badane; śledztwo jest prowadzone bardzo intensywnie – podkreślił minister sprawiedliwości i prokurator generalny Zbigniew Ziobro.

Zdj. MSWiA, domena publiczna, CC0

Pilne

Sprawcy alarmów bombowych w szkołach trafią ZA KRATY!!!

"Polska policja we współpracy z innymi służbami od wczoraj szkoły zabezpiecza, a tym wszystkim, którzy za tymi alarmami stoją, mogę powiedzieć tylko jedno; polska policja sobie z nimi poradzi we współpracy z innymi służbami"-powiedział dziś minister spraw wewnętrznych i administracji, Joachim Brudziński.