Daniels: Żydek z monetą to niewinny obrazek, ale...
Fragment wywiadu z Jonnym Danielsem, prezesem fundacji From The Depths w "Rzeczpospolitej"(Plus Minus).naprawdęwarto go przeczytać.
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem prawda.
Fragment wywiadu z Jonnym Danielsem, prezesem fundacji From The Depths w "Rzeczpospolitej"(Plus Minus).naprawdęwarto go przeczytać.
Prokurtura zajęła się kardynałem po interwencji Hiszpańskiej Sieci Pomocy dla Uchodźców, która złożyła skargę na kardynała za to, że - według lewaków - szerzy "mowę nienawiści".
Posłanka PiS Krystyna Pawłowicz w rozmowie z telewizją Superstacją mówiła o katastrofie smoleńskiej i bulwersujących słowach polityka PO Cezarego Tomczaka.
Franciszkowe vademecum dla małżonków
Sumliński: Pogorzelisko - Prawda o III RP, czyli Józef Oleksy i inni (1)
Tomasz Wandas, Fronda.pl: Do kogo jest skierowany program „Mieszkanie plus”?
Dyrektor zespołu orzecznictwa i studiów Trybunału Konstytucyjnego prof. Kamil Zaradkiewicz w TVP Info powiedzia wprost: spór wokół Trybunału Konstytucyjnego to spór o Polskę, czy mamy być krajem demokratycznie wybranych władz czy wąskiej grupy politycznych oligarchów. I dodał: To już nie jest spór prawny, ale czysto polityczny - zaangażowanie polityczne niektórych sędziów jest trucizną dla sądownictwa.
Tylko na Fronda.pl Krystyna Wróblewska z PiS zdradza jak wygląda prawda o strajku pielęgniarek CZD
Wyszedłem z sądu i zatrzymałem się, nie wiedząc, co począć. Gdy tak stałem niezdecydowany, podszedł do mnie mecenas Waldemar Puławski, porządny człowiek, który, w przeciwieństwie do innych mecenasów, zawsze był względem mnie fair. Nasze oczy spotkały się na ułamek sekundy. – Przez wiele lat byłem prokuratorem – zagadnął. – A potem jako obrońca reprezentowałem wielu ludzi w głośnych sprawach. Od „Inki” oskarżanej w sprawie o zabójstwo ministra Jacka Dębskiego, po bezwzględnych łotrów – popatrzył na mnie uważnie, po czym wrócił do przerwanego wątku. – Tak więc, panie Wojtku, z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że wiele rzeczy w życiu widziałem, ale to? – Pokręcił głową, jakby wciąż nie mógł uwierzyć, że to się dzieje naprawdę. – To coś, co wymyka się mojej wyobraźni. Jedno wiem na pewno: to nie pan powinien siedzieć na tej ławie oskarżonych, ale ktoś zupełnie inny. I wszyscy na tej sali wiedzą, kto.
"Jest to człowiek, któremu państwo polskie nigdy nie powinno powierzyć jakiejkolwiek tajemnicy" - mówił w 2014 roku o Radosławie Sikorskim dr Sławomir Cenckiewicz.
W związku z tym, że władze Gdańska podjęły współpracę z Ligą Muzułmańską, informujemy o naszych i nie tylko naszych poważnych zastrzeżeniach wobec tej organizacji.
Tomasz Wandas, Fronda.pl: Jest ojciec misjonarzem pracującym w Syrii. Gdzie w tej chwili ojciec się znajduje? Pytam, bo po trzydziestu latach wrócił ojciec na jakiś czas do Polski, prawda?
Fragment artykułu o Pierwszej Damie Agacie Kornhauser-Dudzie autorstwa Marcina Makowskiego, który ukaże się w poniedziałkowym numerze tygodnika "Do Rzeczy"
Co zrobić jak szatan mówi prawdę? Ks. Pawlukiewicz odpowiada POSŁUCHAJ!