Tag

Tag: polska

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem polska.

V kolumna Putina fot. Twitter

V kolumna Putina zajmuje PKW. Gdzie jest państwo Polskie?

Podczas demonstracji przed Państwową Komisją Wyborczą w dniu dzisiejszym, członkowie Kongresu Nowej Prawicy, Ruchu Narodowego, oraz Grzegorz Braun, organizacje jawnie prorosyjskie, zajęły siedzibę PKW. Od wielu miesięcy opisujemy działalność wyżej w/w organizacji i osób i ich prokremlowskie afiliacje polityczne (Zobacz: Grzegorz Braun pod Grunwaldem, Ukąszeni przez Putina: Korwin-Mikke, Winnicki, Max Kolonko, Michalkiewicz i inni!, Janusz Korwin-Mikke "pogodzić się z rolą wasala", Ruch Narodowy zawsze wierny… Moskwie?, Moskwa chce uwieść młodych patriotów). Działalność tych ugrupowań, w tym Grzegorza Brauna (oddelegowanego do „radykalnych” katolików, wielbiciela Putina) grozi, inspirowaną przez siły zewnętrzne próbą destabilizacji naszego państwa.

Ks. prof. Paweł Bortkiewicz (fot. Chrystusowcy)

Kościół

Ks. prof. Paweł Bortkiewicz TChr dla Fronda.pl o "praktykujących ateistach": Wewnętrzne kłamstwo i korupcja antropologiczna

Portal Fronda.pl: Z badań dr Radosława Tyrały (fragmenty publikuje najnowszy „Tygodnik Powszechny”) wynika, że polscy ateiści to całkiem wierzące osoby. Trzy czwarte z nich ochrzciło dziecko. Co piąty wierzy w istnienie duszy, a co dziesiąty – w życie po śmierci. Kilkanaście procent ateistów w Polsce chodzi do kościoła. Czy to nie jest pewna wewnętrzna sprzeczność? Z czego może ona wynikać?

Abu Adama

Radykalni islamiści chcą nawracać Polaków!

Jak donosi „Gazeta Wyborcza” salafici - najbardziej fundamentalny odłam islamu wkrótce rozpoczną swą działalność w Polsce. „Chcemy nieść posłanie miłosiernego Boga do Polski. To da się zrobić” - „Gazeta Wyborcza” cytuje niemieckiego konwertytę – salafitę Svena Lau, czyli Abu Adama. Wraz ze swoimi religijnymi towarzyszami zorganizowali on w RFN pierwszy w historii Niemiec „patrol islamskiej policji obyczajowej”.

Pracownicy w Polsce są coraz tańsi! (fot. sxc hu)

Pracownicy w Polsce są coraz tańsi!

Pracownicy w Polsce są coraz tańsi. Podczas gdy w 2001 roku pracodawcy wydawali na ich pensje 65 proc. wszystkich ponoszonych przez siebie kosztów, dziś – już tylko 54 proc. Tak wynika z danych Narodowego Banku Polskiego.

Deflacja w polskiej gospodarce pogłębia się (fot. archiwum)

Deflacja w polskiej gospodarce pogłębia się

1. W poprzednim tygodniu Główny Urząd Statystyczny (GUS) podał informację, że procesy deflacyjne w polskiej gospodarce nie tylko nie uległy w październiku wyhamowaniu jak sugerowało wcześniej wielu ekspertów, ale się wręcz pogłębiły.

Horst Schiller (fot. kresy24.pl)

To on zrzucił pierwsze bomby na Polskę!

Odkrycia dokonała grupa rosyjskich poszukiwaczy w Kraju Krasnodarskim. W zniszczonym wraku niemieckiego bombowca odnaleziono szczątki lotnika. Był nim Horst Schiller, który – jak twierdzą historycy z Rosji – jest „pierwszym żołnierzem” II wojny światowej. A więc tym, który jako pierwszy zadał cios Polsce.

Listy wyborcze zafałszowane? Frekwencja ponad 50 proc! (fot. archiwum)

Listy wyborcze zafałszowane? Frekwencja nawet ponad 50 proc!

W niedzielę do urn miało pójść 47,42 proc. uprawnionych do głosowania. Takie liczby został podane o godz. 15, czyli na sześć godzin przez końcem głosowania. Już wtedy było wiadomo, że frekwencja będzie rekordowa od 2010 roku, kiedy w I turze wyborów samorządowych wzięło udział 47,32 proc. Polaków.

Był narkomanem. Bóg nawrócił go w więzieniu!

Był narkomanem. Bóg nawrócił go w więzieniu!

Mam 24 lata. Od ośmiu miesięcy jestem ojcem: moja dziewczyna, Ula, urodziła zdrowego chłopca. Znam go jednak tylko ze zdjęć. Czasem, jak zadzwonię, mogę usłyszeć jego głos... Opuściłem Polskę, kiedy moja dziewczyna, z którą już mieszkałem, była w 4. miesiącu ciąży. Chciałem się uniezależnić, zarobić na ślub i mieszkanie. Rodzice nie mogli nam pomóc - tata zmarł, gdy byłem mały, mama utrzymuje się z niskiej renty. W życiu codziennym pomagała nam jedynie mama Uli. Wyjechałem wraz z kolegą do Hiszpanii, zresztą nie po raz pierwszy. Miałem tam znajomych, którzy organizowali wycieczki do Ameryki Łacińskiej i dobrze płacili, więc podróż wyglądała trochę jak w filmach. Ryzyko było jednak duże, bo nie o wycieczkę szło, tylko o przewóz narkotyków. W grę wchodziło nasze życie. Wtedy jednak owo ryzyko przysłaniała mi złuda dużej kwoty pieniędzy, którą miałem zarobić.