Tag

Tag: polska

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem polska.

Józef Piłsudski - Wierzył w Polskę i kochał Matkę Bożą

Józef Piłsudski - Wierzył w Polskę i kochał Matkę Bożą

„Wtem zobaczyłam pewną duszę,która się rozłączała od ciała w strasznych mękach. O Jezu, kiedy mam to napisać, drżę cała na widok okropności, które świadczą przeciw niej... Widziałam, jak wychodziły z jakiejś otchłani błotnistej dusze małych dzieci i większych, jakie dziewięć lat; dusze te były wstrętne i obrzydliwe, podobne do najstraszniejszych potworów, do rozpadających się trupów, ale te trupy były żywe i głośno świadczyły przeciw duszy tej, którą widzę w skonaniu; a dusza, którą widzę w skonaniu, jest to dusza, która pełna była zaszczytów i oklasków światowych, a których końcem jest próżnia i grzech. Na koniec wyszła niewiasta, która trzymała jakoby w fartuchu łzy, i ta bardzo świadczyła przeciw niemu. O godzino straszna, w której widzieć trzeba wszystkie czyny swoje w całej nagości i [nędzy]; nie ginie z nich ani jeden, wiernie towarzyszyć nam będą na sąd Boży. Nie mam wyrazów ani porównań na wypowiedzenie rzeczy tak strasznych, a chociaż zdaje mi się, że dusza ta nie jest potępio

Grzegorz Braun (fot. YouTube)

"Lustracja" Grzegorza Brauna kandydata na Prezydenta Polski

Grzegorz Braun związany z Ruchem Narodowym, reżyser i publicysta w oświadczeniu opublikowanym na salon24.pl zapowiedział że "jako państwowiec gotów jest podjąć próbę, być może ostatnią, wykorzystania demokratycznej procedury do wywarcia istotnego wpływu na rzeczywistość polityczną w naszej Ojczyźnie".

Duda: Zwyciężymy! Jestem tego pewien!

Duda: Zwyciężymy! Jestem tego pewien!

Dziękuje, że jesteście z wielu miejsc. Dziękuje, że jest na sali moja ukochana żona i córka. Dziękuje, że jesteście ze mną. Dziękuje za obecność szefowej mojego sztabu Beacie Szydło. Dziękuje za wsparcie rodzicom, którzy są w Krakowie. Dziękuje również prezesowi PiS Jarosławowi Kaczyńskiemu za obecność. Dziękuje Solidarnej Polsce i Polsce Razem za obecność. To pokazuje, że można być razem.To była wielka kampania. Kampania wielkiego poświęcenia. Podziękowania należą się wszystkim, którzy rozwieszali banery i rozdawali ulotki.Zwyciężymy! Jestem tego pewien.Dziękuje szczególnie pani Zofii Pileckiej. To dla mnie zaszczyt. Pani ojciec to bohater tysiącletniej historii tego państwa. Do tej pory nie powstał żadny film o nim. Ale mam nadzieje, że powstanie i to ze wsparciem państwa.

Łomanowski dla Fronda.pl: Brunatna międzynarodówka Moskwy w Europie to fakt

Łomanowski dla Fronda.pl: Brunatna międzynarodówka Moskwy w Europie to fakt

Portal Fronda.pl: Wkrótce po zamachach terrorystycznych w Paryżu pojawiły się głosy, według których ataki mogły być inspirowane przez rosyjskie służby. Teraz francuskie media podają, że mężczyźnie, który zaatakował policjantkę i żydowski sklep, broń miał sprzedać były ochroniarz Frontu Narodowego, zdobywając ją wcześniej gdzieś na wschodzie Europy. Wiadomo, że Front Narodowy jest z Rosją powiązany, także finansowo. Czy mamy do czynienia w pańskiej opinii z tropem, który wzmacnia hipotezę o rosyjskiej inspiracji zamachów?

Aleksiej Puszkow

Rosyjski polityk: Polska istnieje dzięki ZSRR

- Polska istnieje tylko dzięki ZSRR i radzieckim żołnierzom - twierdzi szef komisji spraw zagranicznych Dumy Państwowej Aleksiej Puszkow. Według rosyjskiego polityka, Polacy swoje istnienie zawdzięczają Armii Czerwonej. "Komorowski powinien wiedzieć, że bez 500 tysięcy ofiar, poświęconych przez nasz kraj dla wyzwolenia Polski, w ogóle by jej nie było. Hitler jej nie przewidywał" - napisał na swoim blogu Aleksiej Puszkow.

Rafał Ziemkiewicz, Dawid Wildstein, Paweł Kowal i Jacek Bartosiak (fot. MG/blogpress.pl)

Wildstein: "Róbmy wszystko aby Ukraina nie była putinowska"

Jaką politykę prowadzić wobec Federacji Rosyjskiej w związku z jej imperialną agresją na sąsiadów oraz jak zachowywać się w stosunku do Ukrainy, gloryfikującej nacjonalistów, którzy w przeszłości dokonali ludobójstwa na Polakach. Problemy te, ukazane na geopolitycznym tle, były przedmiotem niezwykle interesującej debaty, zorganizowanej przez Stowarzyszenie Studenci dla Rzeczypospolitej i kwartalnik Fronda. Wzięli w niej udział Jacek Bartosiak, Paweł Kowal, Dawid Wildstein i Rafał Ziemkiewicz a spotkanie prowadził Paweł Sadłowski.

Abp Wacław Depo (fot. Kuria Częstochowska)

Kościół

Abp Depo: Czym byłaby Polska bez Chrystusa?

W uroczystość Najświętszej Maryi Panny Królowej Polski wieczornej Mszy świętej przewodniczył abp Wacław Depo. W swoim przemówieniu podkreślił, że dzieje Polski są nieodłączne od tajemnicy Krzyża, a wszystkie próby podważenia tego związku kończyły się zawsze klęską.