Tag

Tag: polska

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem polska.

Zdjęcie ilustracyjne/wikipedia

Unia Europejska

TSUE w oparach absurdu

W czwartek Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej (TSUE) w Luksemburgu orzekł, że Polska, Czechy i Węgry złamały prawo UE odmawiając udziału w tymczasowym mechanizmie relokacji uchodźców.

Proroctwo ks. Dolindo Ruotolo o Polsce

Wiara

Proroctwo ks. Dolindo Ruotolo o Polsce

- Bardzo dziękuję Ci Jezu, że mnie tutaj zapraszasz. Maryjo, mamo Twoja, cała jestem Twoja i wszystko ci to oddaje. To bardzo krótka modlitwa, którą bardzo często modlił się ojciec Dolindo. Szczególnie, kiedy się bał, wszystko oddawał Matce Bożej. Mówił do niej mamusiu moja, tak jak ojciec Pio - mówiła Joanna Bątkiewicz - Brożek, autorka książki o ojcu Dolindo podczas akcji ewangelizacyjnej "Polska pod Krzyżem"

Screenshot Youtube - tv kul telewizja dla ciebie

Kościół

Przewodniczący Episkopatu zawierzy dziś Polskę Panu Bogu i Matce Bożej

Przewodniczący Episkopatu Polski abp Stanisław Gądecki zawierzy Polskę Najświętszemu Sercu Jezusa i Niepokalanemu Sercu Maryi dziś po modlitwie różańcowej rozpoczynającej się o godz. 20:30. Odbędzie się to w duchowej łączności z sanktuarium Matki Bożej w Fatimie – poinformował rzecznik Episkopatu, ks. Paweł Rytel-Andrianik.

Wizja o. Klimuszki: Polsce będą się kłaniać narody

Polska

Wizja o. Klimuszki: Polsce będą się kłaniać narody

O. Czesław Klimuszko to zmarły w 1981 roku (w wieku 76 lat) jeden z najbardziej znanych polskich kapłanów (no i franciszkanów), zwany „jasnowidzem z Elbląga”, nieraz udowodnił trafność swoich przewidywań. Podajmy dwa tego przykłady: jak relacjonował o. Lucjusz (długoletni osobisty sekretarz o. Klimuszki), na wieść o wyborze kardynała Albina Lucianiego na Ojca Świętego Jana Pawła I, jasnowidz był smutny i wreszcie stwierdził: „Po co go wybrali, on będzie krótko żył i nic nie zrobi”. Oczywiście franciszkanie mu nie uwierzyli. A przecież ta przepowiednia się spełniła! W dniu zaś, kiedy Polak został papieżem, odpowiadając na pytanie współbraci „kto zostanie papieżem”, Klimuszko powiedział: „jeśli Włoch nie wyjdzie, wyjdzie Wojtyła”. Było to tak niewiarygodne, że słuchacze uznali ów pogląd po prostu za żart.