Tag

Tag: polska

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem polska.

fot. yt/fakt24/pixabay.com

Uwaga

Ambasador Magierowski wezwany przez izraelskie MSZ

Uchwalenie nowelizacji Kpa, które nastąpiło w ubiegły czwartek wywołało ostrą reakcję Izraela. Jeszcze tego samego dnia wieczorem ambasada Izraela w Polsce wydała oświadczenie, w którym stwierdza, że nowela "w rezultacie uniemożliwi zwrot mienia żydowskiego lub ubieganie się o rekompensatę" i że "to niemoralne prawo poważnie uderzy w stosunki między naszymi państwami".

Fot. via: Flickr CC 2.0

Niemcy

Die Welt: Merkel spisała Polskę na straty

Polsko-niemiecki handel kwitnie, ale relacje polityczne między Berlinem a Warszawą znajdują się w impasie. Czy Angela Merkel spisała Polskę na straty? – pisza warszawski korespondent Die Welt Philipp Fritz w weekendowym wydaniu gazety.

Screenshot Youtube - Telewizja Republika

Izrael i Żydzi

Sebastian Kaleta: Właściwym adresatem żądań Izraela są Niemcy!

Wiceminister sprawiedliwości Sebastian Kaleta w mocnych słowach odniósł się do krytyki, jaką Izrael skierował pod adresem Polski w związku z przyjętą przez Sejm ustawą. Zgodnie z zawartymi w niej zapisami, po upływie 30 lat od wydania decyzji administracyjnej nie będzie można rozpoczynać postępowania w celu jej zakwestionowania.

fot. yt/mma-vip/tvp info

Uwaga

[Wideo] Najman ostro szydzi z Bońka: ,,Jesteś prawie szefem UEFA...'' To trzeba zobaczyć!

- Zibi! Zibi Boniek! Kurcze bracie, ja to myślałem że ten polot, fantazja, ten błysk jest u Ciebie cały czas. Przecież tutaj no nie dalej jak dwa dni temu pod Jasną Górą, Szwedzi atakowali. Gdybyśmy wiedzieli że to są Ci sami Szwedzi którzy pojechali tam Wam w tłuc. To byśmy ich związali atakami zaczepnymi, taktycznymi, a myśmy ich pogonili w cholerę stąd! Zibi było dzwonić, że to są Ci sami Szwedzi – zaczyna swoje nagranie włodarz MMA-VIP i były sportowiec Marcin Najman.

Fot. screenshot YouTube

Polska

Boniek: musiałem zmienić trenera

- Zabrakło jakości. Nie uważam, że błędem była zmiana trenera i nie dokonałem tego za późno - stwierdził prezes PZPN Zbigniew Boniek, odpowiadając na krytykę pod swoim adresem.

Fot. via Pixabay

Polska

Nowe informacje w sprawie cyberataków. Służby: skala jest ogromna

Grupa mająca powiązania z rosyjskimi służbami specjalnymi zaatakowała ponad 4 tys. adresów mailowych funkcjonujących na polskich serwerach - poinformował Stanisław Żaryn rzecznik ministra koordynatora służb specjalnych Mariusza Kamińskiego, powołując się na ustalenia Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego i Służby Kontrwywiadu Wojskowego.

fot. yt/impact cee

USA

Mosbacher: Polska i Trójmorze zawsze będą strategicznymi partnerami dla USA

– Silnie zachęcam Polskę i inne kraje Trójmorza do podzielenia się z instytucjami unijnymi doświadczeniem i przemyśleniami odnośnie tego, jak wzmacniać obustronnie korzystne relacje transatlantyckie – powiedziała była ambasador USA w Polsce Georgette Mosbacher podczas Impact CEE, forum będącego miejscem wymiany poglądów oraz merytorycznych dyskusji toczonych na styku biznesu, polityki, nauki i nowoczesnych technologii. Głos zabrało szerokie grono ekspertów.