Tag

Tag: nienawiść

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem nienawiść.

Fot. screenshot - YouTube (Janusz Jaskółka)

Szokujące

Przemysł pogardy działa. Uczestnicy wiecu Tuska: Przyjechaliśmy, bo nienawidzimy

„W Koalicji Obywatelskiej wierzymy, że miłość jest silniejsza od nienawiści” – mówił w październiku 2022 roku Donald Tusk. Jak bardzo te słowa pokrywają się z prawdą zobaczyliśmy w czasie wczorajszego wiecu przewodniczącego Platformy Obywatelskiej w Poznaniu. Szokująca mowa nienawiści była obecna nie tylko w wystąpieniu byłego premiera, ale również na transparentach i w wypowiedziach jego uczestników.

Fot. screenshot - YouTube (Janusz Jaskółka)

Polityka

Tusk wpadł w szał

„Kreatury, które cynicznie wykorzystują dzieci w walce politycznej, kradną bezwstydnie i bez opamiętania” – mówi o politykach Prawa i Sprawiedliwości lider „opozycji demokratycznej” Donald Tusk.

Fot. via Pixabay.com

Wiara

Moda na oskarżanie Boga

„Gdyby Bóg naprawdę był Miłością – ktoś mnie niedawno przekonywał – to nikogo by nie skazywał na potępienie wieczne. Bo choćby nie wiem co złego człowiek zrobił podczas krótkiego pobytu na tej ziemi, to karać go za to na wieki jest okrucieństwem i niesprawiedliwością. Nawet zwyczajny ojciec nigdy by tak swojego dziecka nie karał. Zwyczajny ojciec, chociaż jest tylko ułomnym człowiekiem, nie rozlicza dziecka z jego złych uczynków, ale zazwyczaj puszcza je w niepamięć. Ja nie chcę Boga, który przygotował ludziom wiekuiste piekło! Nie chcę Boga tak mało wrażliwego na niedolę swoich stworzeń!”.

Fot. screenshot - YouTube (Radio ZET)

Polska

Senator Karczewski: Język opozycji zbiera swoje żniwo

„Mam wrażenie, że to wychowanek lidera PO, który przecież mówił o rozwiązaniach siłowych wobec prezesa NBP i prezes TK. Niestety takie wypowiedzi wywołują najgorsze instynkty u fanatycznych zwolenników” – powiedział senator Stanisław Karczewski, komentując zdarzenie z ub. tygodnia, kiedy to został brutalnie napadnięty w czasie zakupów.

Fot. Screenshot Twitter

Zdrowie

Żakowski w oparach szaleństwa: Tylko najeźdźcy zabijali Polaków tak beztrosko jak Kaczyński

„Zabija, bo chce. Morduje dla posad, dla kasy, by paść swe narcystyczne ego” – napisał Jacek Żakowski o Jarosławie Kaczyńskim, zarzucając prezesowi PiS, że ten ma na swym sumieniu więcej ofiar śmiertelnych niż Jaruzelski, a nawet Bierut, którego publicysta tłumaczy „wojną domową”. I powiedzmy sobie szczerze, jeśli znalazłby się jeszcze ktokolwiek w Polsce, kto traktowałby Żakowskiego w miarę poważnie, mógłby się on spodziewać co najmniej kilku procesów za ten jeden, dość krótki, obrzydliwie haniebny tekst.

Fot. Screenshot You Tube, sejm.gov.pl

Polityka

Budka: za słowa Sikorskiego niech przeprasza... Kaczyński

„Nigdy nie użyłbym takich słów” – powiedział Borys Budka o obraźliwym wpisie swojego partyjnego kolegi z Platformy Obywatelskiej, Radosława Sikorskiego, który w mediach społecznościowych w ordynarny sposób potraktował europosłankę Solidarnej Polski, Beatę Kempę.

Fot. screenshot - Twitter (@sukip_POL)

Szokujące

Poseł Sowa zarzeka się, że manifestacja Tuska była wolna od agresji. Internauci pokazują nagrania

Poseł Koalicji Obywatelskiej Marek Sowa przekonywał na antenie Polskiego Radia 24, że niedzielna manifestacja zorganizowana w Warszawie przez Donalda Tuska była… wolna od agresji i wulgaryzmów. Tymczasem internauci pokazują kolejne nagranie, na którym zarejestrowano skrajną agresję zwolenników Tuska. Widzimy na nim jak rozwścieczony mężczyzna popycha starszego pana trzymającego transparent o Smoleńsku.