Tag

Tag: nienawiść

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem nienawiść.

,,Mowa nienawiści'' to lewacki instrument niszczenia tradycji

,,Mowa nienawiści'' to lewacki instrument niszczenia tradycji

,,Widzimy dzisiaj właśnie, że „mowa nienawiści” dotyczy wszystkich, którzy nie zgadzają się na wywrócenie wartości, na których opiera się nasza tożsamość, kultura i cywilizacja. Jest to ukryty zamach, który ma podkopać fundamenty naszej cywilizacji'' - powiedział prof. Piotr Jaroszyński, kierownik Katedry Filozofii KUL i wykładowca WSKSiM. Uczony był gościem ,,Aktualności dnia'' ,,Radia Maryja''.

Zdj. Igor Smirnow/Kancelaria Prezydenta

Zgrzyty i hipokryzja w Bazylice Mariackiej

Miałem dziś opublikować zupełnie inną notkę. Dotyczyła morderstwa Pawła Adamowicza - mordercy, ciągu zdarzeń, prezydenta Gdańska i daleko wysuniętych wniosków. Pomyślałem sobie jednak: nie dziś, nie muszę być jak Kamil Durczok i nie muszę - parafrazując Durczoka (*) - przerywać żałoby i otwierać mojej pisowskiej mordy. Nie kryję, że wpłynęły na mnie uroczystości pogrzebowe w Bazylice Mariackiej. Wysłuchałem w skupieniu przepięknej, mądrej i wypełnioną troską o Polskę homilii arcybiskupa Głódzia, wzruszyła mnie godna i głęboko ludzka wypowiedź Pani Magdaleny Adamowicz i emocjonalne, pełne miłości do ojca, skromne słowa Antoniny.

Zdj. screen TVN24

Polska

Tak o. Ludwik Wiśniewski zakończył 'rozejm pogrzebowy' politycznych 'plemion'

"Nie będziemy dłużej spoglądać na panoszącą się truciznę nienawiści w mediach, w szkołach, na ulicach, w parlamencie czy w Kościele. Człowiek budujący swoją karierę na kłamstwie nie może pełnić wysokich funkcji w naszym kraju. Będziemy odtąd tego przestrzegać"- mówił o. Ludwik Wiśniewski podczas nabożeństwa pogrzebowego prezydenta Gdańska, Pawła Adamowicza.

fot. screen youtube.com

Polska

Antoni Macierewicz: Mowa nienawiści w Polsce to spadek po sowietach

"Polityczna nienawiść w Polsce ma swoją genezę w okupacji sowieckiej – co do tego nie ma cienia wątpliwości – tej, która zaczęła się w 1919 roku, tej, którą realizował pan Trocki, Stalin, Lenin, Tuchaczewski. Pamiętamy te plakaty, (…) pamiętamy tę propagandę ogólnoświatową, której istota leżała w tym, że „po trupie Polski” miała być zbudowana jedność europejska" - mówi Antoni Macierewicz komentując atak na prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza oraz aresztowania kolejnych osób, za groźby karalne kierowane przeciwko politykom.

zdj. screen Youtube

Polityka

Obrzydliwy wpis Celińskiego! 'Kaczyński, wyp***!!!'

Budujące jest to, jak duża część Polaków w obliczu śmierci Pawła Adamowicza potrafiła wznieść się ponad podziały, sympatie czy antypatie polityczne i po prostu pomodlić się za zmarłego lub przynajmniej współczuć jego najbliższym.

Tykająca bomba zegarowa islamskiej nienawiści do Żydów w USA

Zagrożenia

Tykająca bomba zegarowa islamskiej nienawiści do Żydów w USA

Liberałowie wystąpili niedawno z pełną siłą, z ignorancją w pełni widoczną dla wszystkich, kiedy obwiniali prezydenta Donalda Trumpa za liczącą tysiąclecia nienawiść do Żydów, która znalazła kolejnego akolitę w osobie Roberta Bowersa, człowieka, który zabił 11 modlących się Żydów w synagodze Tree of Life w Pittsburghu.

Co za odjazd totalnych! Wysłali ministrowi Ziobrze trumnę

Co za odjazd totalnych! Wysłali ministrowi Ziobrze trumnę

Prokurator generalny minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro otrzymał trumnę. Totalna opozycja posuwa się już do wszystkiego w swojej skrajnej nienawiści. Działaczka ruchów antypisowskich przesłała trumnę do kieleckiego biura ministra. Jak argumentowała, chodzi o symbol, bo Ziobro - pogrzebał sądy.