Tag

Tag: modlitwa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.

Fot. via Pixabay.com

Wiara

Odmawiajcie różaniec! Oto obietnice Maryi

Październik jest miesiącem szczególnie poświęconym nabożeństwu różańcowemu. Tą modlitwą przez wieki katolicy wypraszali niezliczoną ilość łask za pośrednictwem Maryi. Objawiając się bł. Alanowi de la Roche, Matka Boża złożyła konkretne obietnice związane z odmawianiem różańca.

Fot. Screenshot - YouTube (Dr Taylor Marshall)

Wiara

Czy za śmiercią Charliego Kirka kryje się wpływ demonów? Odpowiada egzorcysta

Charlie Kirk i jego żona poprosili znajomego księdza o modlitwę w noc poprzedzającą zabójstwo konserwatywnego działacza. Jak ujawniła na swoim kanale Megyn Kelly, znana i popularna amerykańska dziennikarka i komentatorka, przyczyną było to, że żona Kirka była „wstrząśnięta” wiadomością, iż czarownice, których usługę zamówił radykalny feministyczny portal Jezebel, rzuciły 8 września na jej męża klątwę. Feministki skorzystały z usług internetowego serwisu Etsy i poinformowały o tym w artykule, który potem został z portalu usunięty.

Fot. via Pixabay.com

Wiara

Pomoc od Boga. Modlitwy o głębokie uzdrowienie życia

Przychodzę do Ciebie, Duchu Święty, po ratunek. Wyzwól mnie z przywiązania do papierosów, narkotyków, alkoholu, dopalaczy, leków, … (wymień uzależnienie dotyczące tylko Ciebie). Chcę je na zawsze odrzucić od siebie i nigdy do niego nie wracać. Wiesz, że własnymi siłami nie mogę zerwać z nałogiem. Uzdrów mnie z przyczyn sięgania po … (wymień swoje uzależnienie). Oczyść moje intencje. Wzmocnij moją słabą wolę. Uwolnij od skutków, które to uzależnienie spowodowało. Napełnij mnie odwagą pójścia pod prąd obiegowym opiniom. Umocnij we mnie pragnienie życia w wewnętrznej wolności. Pomóż pokonywać Twoją mocą napięcia ciała i niewłaściwe pragnienia. Napełniaj mnie Bożym Słowem przez czytanie Pisma św. i płynącą z Eucharystii Bożą miłością, której mi stale brakuje. Kształtuj moje wnętrze i naucz mnie stawiać sobie wymagania. Wierzę, że z Twoją pomocą stanę się człowiekiem nie tylko wolnym, ale i oddanym do Twojej dyspozycji. Pomóż mi jednak zachować stałą czujność, aby nie ulegać pokusom. Amen.

Fot. via @VaticanMedia

Wiara

Maryja uczy słuchać Boga. Polacy na Kongresie Mariologicznym w Rzymie

Maryja uczy nas, jak być świętym Ludem Bożym – mówił Leon XIV na audiencji dla Kongresu Papieskiej Akademii Maryjnej. W obradach uczestniczyła też silna reprezentacja polskich teologów i mariologów. Wystąpienia naukowców z KUL, UKSW, Częstochowy i Białegostoku dotyczyły m.in. roli Maryi w Kościele synodalnym, udziału kobiet w życiu wspólnoty oraz wymiaru pokoju i sprawiedliwości.

Fot. Screenshot - YouTube (RCTV)

Wiara

O. Pio codziennie odmawiał tę modlitwę

Święty Ojciec Pio, którego dziś wspominamy w kalendarzu liturgicznym, miał wielkie nabożeństwo do Najświętszego Serca Pana Jezusa. To w Nim szukał ratunku w każdej trudnej sytuacji, w Nim szukał pocieszenia i otuchy. Codziennie modlił się następującą modlitwą ułożoną przez św. Małgorzatę Marię Alacoque, w której zawierzał Najświętszemu Sercu Jezusa wszystkie intencje powierzane mu przez ludzi.

Fot. Pixabay.com

Św. Piotr Chryzolog: Post wyjedna to, o co prosi modlitwa

Istnieją trzy rzeczy, bracia, na których stoi wiara, wspiera się pobożność i trwa cnota. Są to: modlitwa, post i uczynki miłosierdzia. To, o co kołata modlitwa, zjednywa post, a osiąga miłosierdzie. Modlitwa, uczynki miłosierdzia i post - te trzy rzeczy stanowią jedno i dają sobie wzajemnie życie.