Tag

Tag: modlitwa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.

O. Pio codziennie odmawiał tę modlitwę

Wiara

O. Pio codziennie odmawiał tę modlitwę

Czerwiec jest miesiącem szczególnie poświęconym nabożeństwu do Najświętszego Serca Pana Jezusa. Nabożeństwo to szczególnie upodobał sobie św. o. Pio, który w Sercu Jezusa szukał ratunku w każdej trudnej sytuacji, w Nim szukał pocieszenia i otuchy. Codziennie modlił się następującą modlitwą ułożoną przez św. Małgorzatę Marię Alacoque, w której zawierzał Najświętszemu Sercu wszystkie intencje powierzane mu przez ludzi.

Fot. lloydbaltazar via Wikipedia, CC 1.0

Wiara

Zanurzmy się w skarbnicy łask! Rozpoczynamy nowennę do NSPJ

Dziewięć dni przed Uroczystością Najświętszego Serca Pana Jezusa, którą Kościół obchodzi w piątek po oktawie Bożego Narodzenia, rozpoczynamy Nowennę do Najświętszego Serca Pana Jezusa. Przygotowując się do tej pięknej uroczystości chcemy korzystać ze skarbca łask, jakim jest miłosierne Serce naszego Pana. Trwając ufnie na modlitwie powierzajmy intencje naszych rodzin, parafii, miast, Ojczyzny i Kościoła. Uroczystość Najświętszego Serca Pana Jezusa jest również dniem modlitw o świętość kapłanów, w naszej nowennie prośmy więc także o wszystkie łaski im potrzebne.

Modlitwa do świętych męczenników Marcelina i Piotra

Kościół

Modlitwa do świętych męczenników Marcelina i Piotra

Pewne dawne Martyrologium stwierdza, że Marceli był kapłanem, Piotr miał święcenia mniejsze - egzorcysty. Ponieśli śmierć w Rzymie podczas prześladowań za czasów Dioklecjana. Według św. Damazego, papieża - który w napisanym epitafium stwierdza, że dzięki nim został chrześcijaninem - kazano im wykopać grób, potem ścięto i wrzucono do grobu. Jako datę ich śmierci Martyrologium podaje 2 czerwca - w III lub IV w.

Fot. via Pixabay

Wiara

Chcesz dla swojego dziecka dobra? To módl się za nie!

Każdy rodzic pragnie dla swoich dzieci dobra. Chce zapewnić im dobrą edukację, wychowanie i zaplecze ku temu, by w życiu mogły być szczęśliwe. Zanosząc dziecko do chrztu zobowiązuje się też wychować je w wierze katolickiej. Jednak te wszystkie starania muszą być wsparte jeszcze jednym, a tak często pomijanym i zapominanym. Prawdziwą pomyślność dla swoich dzieci rodzic może wywalczyć na kolanach.

fot. wikipedia.org/domena publiczna

Wiara

Pomódl się dziś do św. Joanny d'Arc o siłę w walce ze złem

Litania do św. Joanny d'Arc (30 V) Kyrie, elejson. Chryste, elejson. Kyrie, elejson.Chryste, usłysz nas, Chryste, wysłuchaj nas.Ojcze z nieba, Boże, zmiłuj się nad nami.Synu Odkupicielu świata, Boże,Duchu Święty, Boże,Święta Trójco, Jedyny Boże,Święta Maryjo, módl się za nami.Święta Joanno d'Arc, urodzona, by walczyć o wolność Ojczyzny,Święta Joanno d'Arc, Wzorze dziewic,Święta Joanno d'Arc, Świątynio najdoskonalszej pokory,Święta Joanno d'Arc, Wzorze odwagi,Święta Joanno d'Arc, Przykładzie siły i wytrwałości,Święta Joanno d'Arc, niepokonana Miłośniczko czystości,Święta Joanno d'Arc, Zwierciadło cnót wszelakich,Święta Joanno d'Arc, odwiedzana przez aniołów i świętych,Święta Joanno d'Arc, któraś nawoływała rodaków do wiary i lojalności,Święta Joanno d'Arc, trzy razy śmiertelnie ranna,Święta Joanno d'Arc, trzy razy cudownie uzdrowiona,Święta Joanno d'Arc, odważna Obrończyni swojego kraju,Święta Joanno d'Arc, Wzorze doskonałej wierności i miłości,Święta Joanno d'Arc, fałszywie oskarżona o

Fot. via Pixabay

Wiara

Szturm modlitewny za nasze Mamy!

Panie mój, Ty też stałeś się człowiekiem i wziąłeś ciało z Matki Dziewicy. Ty też za ziemskiego życia zechciałeś mieć Matkę. Dziś jest święto wszystkich matek. Dziękuję Ci za moją matkę. Jej zawdzięczam to, że jestem. Z niej wziąłem swoje ciało, swoją krew. Ona mnie karmiła swoim mlekiem. Ona nic za to nie chce ode mnie, pragnie tylko i modli się, abym był dobry i w życiu szczęśliwy. Dziś powiem jej wiele razy, że za wszystko jej dziękuję, że kocham ją zawsze i zawsze będę jej radością. Tobie dziś, Panie, dziękuję za cud, jakim jest moja matka.

Fot. via Wikipedia, CC 0

Wiara

Masz problem? Rozwiąże go Maryja

Każdy z nas boryka się w swoim życiu z różnymi problemami. Czasem są one trudniejsze, czasem prostsze do rozwiązania. Często doprowadzają do nich nasze własne, błędne decyzje. Niekiedy jednak na ich pojawienie się nie mieliśmy żadnego wpływu. Św. Ignacy Loyola powtarzał, aby modlić się, jakby wszystko od Boga zależało i działać, jakby wszystko zależało od nas. Musimy wychodzić naprzeciw naszym problemom i robić co w naszej mocy, aby je rozwiązać. Jednak czasem nasze wysiłki to za mało. Potrzebujemy pomocy z nieba, a z tą przychodzi do nas Matka Boża.