Tag

Tag: modlitwa

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem modlitwa.

Fot. via Pixabay.com

Wiara

Jak owocnie przeżyć Wielki Post? Trzy WYJĄKOWE propozycje

Można wesprzeć potrzebujących, dając dar serca, pogłębić swoją wiarę i pójść z krzyżem w długą nocną trasę. Podczas wspólnej konferencji prasowej do trzech różnych inicjatyw przed Wielkim Postem postanowiły zaprosić: Caritas Polska, Zdrapka Wielkopostna oraz Ekstremalna Droga Krzyżowa.

Fot. crystallinac, cc by-sa 2,0 via wikipedia, zdj. edyt.

Kościół

Watykan: Ramadan to czas modlitwy i pojednania dla dobra stworzenia

Według „Vatican News” ramadan to “czas modlitwy i pojednania dla dobra stworzenia, a także czas „współpracy międzyreligijnej”. W artykule zestawiono ramadan z Wielkim Postem twierdząc, że to „czas dla muzułmanów i chrześcijan, by zastanowić się głęboko nad wspólnymi tematami”. Jest to bowiem dla nich „okres postu i kontemplacji”, umożliwiający „refleksję nad swoim istnieniem, nad swoją relacją ze stworzeniem i ze Stwórcą”.

Fot. Screenshot - YouTube

Wiara

POTĘŻNA modlitwa św. Ojca Pio o nawrócenie grzeszników!!!

Zaczął się Tydzień Misyjny... Misja - to powołanie wszystkich chrześcijan, także nas, żyjących w Polsce. Bo przecież nie chodzi tylko o to, by nawracać i ewangelizować dalekie ludy, które nie znają jeszcze Chrystusa. Chodzi także o to, by nawracać grzeszników, niewierzących, apostatów... Pole do tak rozumianej misji jest wszędzie. Polecamy dziś odmawianie modlitwy św. ojca Pio o nawrócenie grzeszników. Odmawiajmy ją z wielką, głęboką wiarą, a za sprawą naszego Pana Jezusa Chrystusa może dokonać się nawrócenie zatwardziałych serc i powrót na łono Kościoła - często po latach formalnej lub nieformalnej apostazji...

Fot. via Pixabay.com

Wiara

Modlitwa o zbawienie

Boże mój, wierzę w Ciebie, lecz wzmocnij wiarę moją; ufam Tobie, ale wspomóż nadzieję moją; miłuję cię, lecz pomnóż miłość moją; żałuję za grzechy moje, lecz wzmóż skruchę moją.

Fot. Screenshot - YouTube

Wiara

PIĘKNA modlitwa na zakończenie starego roku

Panie Jezu Chryste, który jesteś Bogiem i Człowiekiem jednocześnie. Który jesteś Królem Wieczności i Królem Czasu. Oto my Twoi poddani przychodzimy do Ciebie na skraju Starego Roku, aby oddać Ci to wszystko, co było treścią naszego życia w miesiącach, które przeminęły.