Tag

Tag: mistyczka

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem mistyczka.

Co o. Gabriele Amorth zobaczył w uśmiechu świętej mistyczki?

Wiara

Co o. Gabriele Amorth zobaczył w uśmiechu świętej mistyczki?

Bł. Aleksandrina Maria da Costa jest jedną z największych, a zarazem najbardziej zapomnianych mistyczek XX wieku. Kiedy o. Amorth, słynny watykański egzorcysta, odkrył jej niezwykłą historię i charyzmat uśmiechu, szczerze zapragnął poznania tajemnicy błogosławionej. Owocem tego pragnienia była jedyna w jego karierze biografia. Przeczytaj wstęp o. Amortha do jego książki o bł. Aleksandrinie “Ukryta w uśmiechu. Bł. Aleksandrina Maria da Costa”.

Zstąpiła do Piekieł jak Chrystus. Niezwykła historia Marty Robin

Wiara

Zstąpiła do Piekieł jak Chrystus. Niezwykła historia Marty Robin

Wiek XX szczyci się wieloma osobami, które znacząco wpłynęły na bieg historii naszych czasów. Są wśród nich naukowcy, politycy, ludzie kultury, a przede wszystkim święci, czasem nieznani, których wpływ na ludzkie dzieje jest bardzo wielki i dopiero z upływem czasu zostaje zauważony. Jean Guitton, filozof i członek Francuskiej Akademii Nauk, zapytał kiedyś Kardynała Daniélou o to, która z postaci XX wieku jest najbardziej niezwykłą osobą i podał mu kilka nazwisk: Jan XXIII, prezydent Kennedy, Generał de Gaull i otrzymał następującą odpowiedź: tą najbardziej niezwykłą postacią jest Marta Robin. Ten sam kardynał powiedział, że kiedyś wiek XX będzie się nazywał "wiekiem Marty". W roku zaczynającym XXI wiek, 6 lutego upływa 20 lat jak Mała Marta (jak zwykli nazywać ją przyjaciele) odeszła do Pana. Choć jeszcze nie jest wyniesiona na ołtarze, nikt, kto ją poznał, nie wątpi, że jest niezwykłą świętą i jedną z najbardziej fascynujących postaci, jakie zna historia.

wikimedia commons, domena publiczna, Youtube

Europa

Bł. Anna Katarzyna Emmerich widziała UPADEK Europy! Burzenie kościołów, 'Wrogie Prusy, Moskwa niosąca wiele zła'

"Widziałam różne części ziemi. Mój przewodnik wskazał mi Europę i pokazując mi piaszczyste miejsce, wyrzekł te znaczące słowa: "Oto wrogie Prusy" (...) "Oto Moskwa niosąca ze sobą wiele zła." Anna Katarzyna urodziła się 8 września 1774 r. w ubogiej rodzinie w wiosce Flamske, w diecezji Münster w Westfalii, w północno-wschodnich Niemczech.Oprócz łaski stygmatów Anna Katarzyna Emmerich od 4 roku życia miała dar widzenia spraw nadprzyrodzonych, dotyczących męki i śmierci Pana Jezusa, życia Najświętszej Maryi Panny, świętych i uroczystości kościelnych, w których skromna, niewykształcona wieśniaczka wykazywała zadziwiającą znajomość topografii, szczegółów archeologicznych i historycznych, objawionych jej w wizjach wypadków. Miała również wizję misternego burzenia Kościoła przez masonerię świecką i kościelną.

K.Emmerich: Mistyczne widzenie o Zwiastowaniu Maryi

Wiara

K.Emmerich: Mistyczne widzenie o Zwiastowaniu Maryi

Miałam widzenie o Zwiastowaniu Najświętszej Maryi Pannie w dzień święta kościelnego Widziałam świętą Dziewicę krótko po Jej ślubie w domku w Nazaret. Józefa nie było w domu; udał się bowiem z dwoma bydlętami jucznymi w drogę do Tyberiady po swe narzędzia. Za to Anna była w domu oraz jej służebna i jeszcze dwie dziewice, które razem z Maryją były w świątyni. W domu urządziła Anna na nowo wszystko.

Niesamowite orędzie Zofii Nosko, które właśnie się wypełnia na naszych oczach

Czasy końca

Niesamowite orędzie Zofii Nosko, które właśnie się wypełnia na naszych oczach

Znaki przyjścia Chrystusa Pana i końca świata: Fałszywi prorocy. „Pokojowe rozmowy” – narzędziem wojny. Fałszywa nauka zwalczająca Kościół i religię. Nowomoda. Straszny głód i choroby. Anomalie w pogodzie. Prześladowanie chrześcijan. Fałszywi prorocy. Odrzucanie Różańca. Lekceważenie Chrystusa Euchary­stycznego w kościołach. Tabernakula spychane na boczne ołtarze! Upadek zakonów. Sąd Boży. Czuwajcie i módlcie się!

fot. siostryodaniolow.pl

Kościół

Warszawa. Rozpoczął się proces beatyfikacyjny mistyczki i stygmatyczki s. Boniszewskiej

- W Warszawie rozpoczął się proces beatyfikacyjny s. Wandy Boniszewskiej, mistyczki i stygmatyczki. Pierwsza, uroczysta sesja i zaprzysiężenie Trybunału odbyło się w kaplicy Domu Arcybiskupów Warszawskich. Proces zainicjowały współsiostry Służebnicy Bożej ze Zgromadzenia Sióstr od Aniołów i będzie prowadzony przez Archidiecezję Warszawską. - czytamy na portalu vaticannews.va.