Ks. prof. Paweł Bortkiewicz: To walka nie ,,o prawa'', to walka z cywilizacją!
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem homolobby.
Jak już informowaliśmy na portalu Fronda.pl akcja "Gazety Polskiej" wywołała prawdziwą burzę. Cenzurę gazety Sakiewicza zapowiedział Empik i stacja paliw BP. Wszystko przez naklejki "Strefa wolna od LGBT". "Gazeta Polska" zamieściła nową wersję naklejek o treści - "Strefa wolna od ideologii LGBT".
W mediach nie milkną echa sprawy zwolnienia pracownika IKEI, który na prywatnym profilu firmy – cytując fragmenty Pisma Świętego – wyraził swoje krytyczne poglądy na temat aktów homoseksualnych.
Nie milkną echa po zbiórce internetowej na tzw. "Bartka LGBT", czyli 5-letnią Zosię, chorą na autyzm, która rzekomo twierdzi, że jest Bartkiem. LGBT postanowiło wykorzystać chore dziecko, by promować swoje postulaty. Do sprayw odniósł się na Facebooku Tomasz Terlikowski.
Na początku tego roku wiele kontrowersji wzbudziła zapowiedź wprowadzenia w Warszawie tzw. Deklaracji LGBT+. Wdrożenie jej zapisów może podważać konstytucyjne prawo rodziców do wychowania dzieci zgodnie z własnymi przekonaniami. Dokument jest wprowadzany bez zasięgnięcia opinii mieszkańców Warszawy, w szczególności rodziców. Instytut Ordo Iuris przygotował wniosek o przeprowadzenie konsultacji społecznych dotyczących metod, form i środków wdrożenia Warszawskiej Deklaracji LGBT+. Trwa zbiórka podpisów poparcia. Czy Rafał Trzaskowski zignoruje głos warszawiaków?
W jednej z londyńskich podstawówek doszło do skandalu. Dwójka uczniów nie chciała wziąć udziału w lekcjach promujących LGBT. Tolerancja działa tylko w jedną stronę. Okazało się, że dyrektorka podstawówki zawiesiła dzieci w prawach ucznia na 5 dni.
- Mamy do czynienia z szerzącą się ideologią gender i LGBT, która próbuje wmówić Polakom, że w Polsce są środowiska wykluczone, których prawa powinny być zrównane z resztą społeczeństwa. Okazuje się, że domagają się uprzywilejowania - mówił w Polskim Radiu 24 europoseł PiS Witold Waszczykowski.
Rada Konferencji Episkopatu ds. Apostolstwa Świeckich wydała oświadczenie w sprawie narzucania ideologii LGBT. O. prof. Dariusz Kowalczyk SJ, dziekan Papieskiego Uniwersytetu Gregoriańskiego w Rzymie opublikował w mediach społecznościowcyh komentarz w tej sprawie.
"Ogromnym niesmakiem, smutkiem, troską o przyszłość a nawet poczuciem zagrożenia napawają zwyczajnych ludzi zachowania i słowa aktywistów tego środowiska i wspierających je dziennikarzy. Niby walczą o wolność, tolerancję i szacunek, ale właśnie bez tolerancji, z pogardą wobec myślących inaczej i z agresją" – czytamy w oświadczeniu Rady Konferencji Episkopatu Polski ds. Apostolstwa Świeckich w sprawie narzucania ideologii LGBT.
Marsz Równości w Kielcach odbędzie się. Tak zadecydował Sąd Okręgowy w Kielcach, który uchylił w całości decyzję prezydenta miasta zakazującą organizacji parady. Wyrok nie jest prawomocny.
Członkowie Młodzieży Wszechpolskiej zostawiają nietypowe ulotki za wycieraczkami samochodów, których właściciele robią zakupy w sklepach IKEA w Warszawie. Na kartkach widnieje ifnormacja: "Ikea wyrzuca za chrześcijańskie poglądy".
- Zapowiedziano mi, że zostaną wyciągnięte konsekwencje. Kilka dni później, kiedy przyszedłem do pracy, poinformowano mnie od razu, że Ikea podjęła decyzję o wypowiedzeniu umowy o pracę. Miałem się spakować, opróżnić szafkę, oddać identyfikator – mówi były już pracownik Ikei. Mężczyzna pozostaje anonimowy, gdyż "boi się, że nie znajdzie pracy".
To, co w pewnej mierze udało się jesienią A. D. 2018 podczas wyborów samorządowych zupełnie nie wyszło obozowi liberalno-lewicowemu (przez wielu nazywanym wprost i bez ogródek: „kosmopolitycznym”), wiosną A. D. 2019 podczas wyborów do Parlamentu Europejskiego. Operacja propagandowo-medialna pod hasłem „ten okropny Kościół Katolicki” powiodła się kilka miesięcy temu dzięki filmowi „Kler”, ale zupełnie spaliła na panewce, mimo jeszcze większego antykościelnego ostrzału artyleryjskiego pół roku później. Powiedzenie: „nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki” pasuje tu jak ulał.
Analiza sieci gejowskiej (Martel nie lubi używać określenia „homolobby”), wskazanie na to, jak ona działa i zmienia Kościół, ukazanie skutków skrywanej homoseksualności dla jednostek są mocnymi stronami tej książki.
- Myślę, że społeczeństwo polskie dojrzało do tego typu rozwiązań. Widzimy, jak zmieniają się poglądy większości Polaków, a tu chodzi o elementarną godność człowieka, o to, by wszyscy byli traktowani równo - stwierdził Borys Budka, odnosząc się do ustawy o związkach partnerskich