Tag

Tag: gazeta wyborcza

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem gazeta wyborcza.

'GW' poucza: W święta trzeba mówić prawdę

Odlot

'GW' poucza: W święta trzeba mówić prawdę

"Idą święta, a w święta trzeba mówić prawdę"- dowiadujemy się z newslettera "Gazety Wyborczej". Dziennik stale rozsyła swoim prenumeratorom wiadomości e-mail, z których dowiemy się, co ciekawego możemy przeczytać w najnowszych numerach.

Zdj. Szczebrzeszyński, domena publiczna, CC0, Wikimedia Commons

Zobacz

Dziennikarka 'Wyborczej' na kursie pro-life. 'Próbowała prowokować, została wyproszona przez ochronę'

Krzysztof Kasprzak, członek zarządu fundacji Rodzina i Życie, opisał w mediach społecznościowych następującą historię..."Na Kurs Obrony Życia i Rodziny fundacji Rodzina i Życie w Toruniu przyszła red. Natalia Waloch z "Gazety Wyborczej". Upierała się, że jest za aborcja, ale chce zostać. Ponieważ moje dzieci widziały banery z aborcji, obiecała podać mnie do prokuratury zabrać mi prawa rodzicielskie!"-pisze Kasprzak.

(fot. heinrich boll stiftung/CC BY SA 2.0/wikipedia)

Jerzy Bukowski: Bezsmak ,,Gazety Wyborczej''

Jeżeli „Gazeta Wyborcza”, w której przez wiele lat pracował (a może nadal jest w niej jeszcze zatrudniony) Leszek Maleszka, obejmuje patronat prasowy nad organizowaną przez Europejskie Centrum Solidarności wystawą o Stanisławie Pyjasie, to nie sposób nie przywołać w tym kontekście wiersza Zbigniewa Herberta pt. „Potęga smaku”.