Tag

Tag: gazeta wyborcza

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem gazeta wyborcza.

Tomasz Krzyżak, fot. Waldemar Kompala

Tomasz Krzyżak dla Frondy: Gdy słucham wiceszefa 'GW', ogarnia mnie pusty śmiech

Pusty śmiech mnie ogarnia, gdy słucham pretensji wicenaczelnego „Gazety Wyborczej” Jarosław Kurski pod adresem hierarchów Kościoła, o to, że nie biorą w obronę Lecha Wałęsy. Człowieka – który jak mówi Kurski - swoją wierność Kościołowi udowadnia znaczkiem Matki Boskiej wpiętym w klapę marynarki. Wiceszef „GW” w swoim zamieszczonym w internecie wystąpieniu przypomina też, że Kościół w Polsce zawsze stał po stronie prześladowanych, a dziś stanął po stronie władzy i upodabnia się do Rosyjskiej Cerkwi Prawosławnej. „ Polski Kościół musi w sprawie Wałęsy przeprowadzić głęboki rachunek sumienia” - dodaje Jarosław Kurski.

Fot. Youtube

Jak bohaterska 'sierżant Kasia' broniła barów z kebabami

Na początku muszę wyznać, że Gazecie Czerskiej, Telewizji Wiertniczej i innym lewicowym mediom, znanym do tej pory jako „media głównego nurtu” (złośliwi pisali „głównego ścieku”) wierzę bez zastrzeżeń. Mało tego. Wierzę im tak bardzo, że jeżeli napiszą/powiedzą, że dzisiaj jest 7 stycznia, to ja to sprawdzę, najlepiej od razu w dwóch kalendarzach na raz, a gdy poinformują, że dwa plus dwa równa się cztery, to na wszelki wypadek policzę to sobie na kalkulatorze, skonsultuję się ze znajomym matematykiem, a kto wie, czy nie przyniosę z piwnicy starego liczydła - tak, dla większej pewności.

fot.Portal_Warszawski/facebook

Kościół

Cafe Foksal pod pręgierzem tłuszczy z KOD

Portal Warszawski otrzymał maile dotyczące wydarzenia, które rzekomo miało miejsce w "Cafe Foksal" dnia 1 stycznia 2017 roku. Pani Karolina Tobolska na łamach swego bloga o nazwie gburrek.pl zamieściła tekst tytułując go...."Katolicyzm po polsku".

Nikt tak nie gardzi PiS i Polakami jak...

Nikt tak nie gardzi PiS i Polakami jak...

Trudno znaleźć bardziej zaciekłego wroga obecnej władzy niż Adam Michnik. Redaktor naczelny "Gazety Wyborczej" rozpoczął swoją krucjatę przeciw PiS dzień po wyborach prezydenckich w 2015 roku i z miejsca miał gotowy szereg mądrości, ale przede wszystkim krytyki pod adresem... Polaków, którzy śmieli głosować na partię Jarosława Kaczyńskiego.