Tag

Tag: Ewa Kopacz

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem Ewa Kopacz.

Kopacz: Smoleńsk przerósł moją wyobraźnię

Kopacz: Smoleńsk przerósł moją wyobraźnię

– Ja tam byłam jako przedstawiciel rządu, który miał zająć się rodzinami, przyjęłam zaproszenie polskich władz. Koncentrowałam się na tym, do czego byłam tam wyznaczona. Chcę przypomnieć jedną rzecz – pojechałam tam z własnej nieprzymuszonej woli – powiedziała na antenie TVP Info była premier i minister zdrowia Ewa Kopacz. W programie "Gość poranka" w TVP Info była premier szeroko komentowała to, co działo się sześć lat temu w Smoleńsku. – Minister zdrowia nie jedzie wtedy, kiedy trzeba zajmować się ciałami ofiar. Zajmowałam się tymi, którzy pojechali, ludźmi, którzy cierpieli i w wielkiej rozpaczy pojechali identyfikować ciała swoich bliskich – oceniła swoją rolę na miejscu katastrofy.

Ewa Kopacz potrafi jedno: rozbawić Polaków do łez!

Ewa Kopacz potrafi jedno: rozbawić Polaków do łez!

Ewa Kopacz gościła dziś w radiu RMF. Oczywiście była pytana o komentarz do rozpoczętego właśnie - sztandarowego programu PiS - 500 plus. No i oczywiście zamiast pogratulować obecnej władzy, że w przeciągu stu kilku dni uruchomiła tak wielki program, to Kopacz postanowiła go skrytykować. Ale co najśmieszniejsze, naprawdę, to fakt w jaki sposób Kopacz krytykowała.

Wolski dla Fronda.pl: 500+ kołem zamachowym gospodarki

Wolski dla Fronda.pl: 500+ kołem zamachowym gospodarki

Dzisiejszy dzień w sejmie to dwa wielkie i ważne głosowania – nad projektem „Rodzina 500+” oraz nad poprawkami do Konstytucji dotyczącymi Trybunału Konstytucyjnego. O ocenę tych pomysłów i tego, jaki wpływ będzie miał dzisiejszy dzień na dalszy rozwój polskiej sceny politycznej, poprosiliśmy pisarza i publicystę Marcina Wolskiego.

Ewa Kopacz przemówiła przeciw PiS w imieniu Polek

Ewa Kopacz przemówiła przeciw PiS w imieniu Polek

W wywiadzie dla "Gazety Wyborczej" była Premier Polski mówi m.in. - PiS i tak przeprowadzi ten projekt. A skoro tak, to chcemy, by dotrzymał wyborczej obietnicy i dał pieniądze wszystkim rodzinom, by rozdał je sprawiedliwie i nie dzielił dzieci na lepsze i gorsze.

Polska zaprosi kobiety z dziećmi i chrześcijan

Polska zaprosi kobiety z dziećmi i chrześcijan

Według deklaracji, jaką Polska złożyła Komisji Europejskiej, do końca marca do naszego kraju może przybyć pierwsza grupa uchodźców. Polski rząd przedstawił jednak kryteria, którymi Grecja i Włochy mają kierować się przy przydzielaniu nam pierwszych 100 osób. Chcemy, by trafiły do nas samotne kobiety, bądź kobiety z dziećmi, małoletni bez opieki oraz chrześcijanie. Z informacji do jakich dotarł dziennikarz RMF FM, do Polski nie trafią w pierwszej kolejności uchodźcy z Syrii i Erytrei - jak to wcześniej zapowiadano - ale z Iraku i Jemenu.

Kopacz podkopuje pozycję Schetyny w PO

Kopacz podkopuje pozycję Schetyny w PO

Ewa Kopacz - była premier Polski uderza w .... Grzegorza Schetynę. Jeszcze do niedawna trwał bój między Grzegorzem Schetyną z Tomaszem Siemoniakiem. Obaj walczyli o stanowisko przewodniczącego Platformy Obywatelskiej, ale ostatecznie postanowili połączyć siły. Ten drugi zrezygnował i przyjął propozycję współpracy od Schetyny.