Przyszedł Bóg, demon uciekł
Nie zawsze jest tak, że szatan posługuje się bronią podsuwania złych myśli, przeważnie po prostu odsuwa te dobre, co powoduje brak prawidłowego rozwoju naszego życia duchowego.
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem chrystus.
Nie zawsze jest tak, że szatan posługuje się bronią podsuwania złych myśli, przeważnie po prostu odsuwa te dobre, co powoduje brak prawidłowego rozwoju naszego życia duchowego.
23 II 2002 — Do uczestników III Międzynarodowego Forum Fundacji im. Alcide De Gasperiego
Wszyscy jesteśmy wezwani by być misjonarzami i głosić Chrystusa w swoich środowiskach, w rodzinie, w szkole, w miejscu pracy – podkreślił przewodniczący Komisji Episkopatu Polski ds. Misji bp Jerzy Mazur. Podziękował za ofiary składane w przypadającą dziś Niedzielę Misyjną na rzecz misji.
"Niespokojne jest serce moje, póki nie spocznie w Tobie" - tę prawdę odkrytą przez św. Augustyna można zastosować do wielu życiorysów współczesnych. Po jakich drogach błąka się myśl człowieka, gdzie w swych poszukiwaniach odpowiedzi dochodzi, a gdzie ją definitywnie znajduje - możemy odczytać, w życiu współczesnego lekarza francuskiego Maurice Caillet.
«Jak Ojciec Mnie posłał, tak i Ja was posyłam» (J 20, 21)
W ciągu kilku ostatnich lat sytuacja wyznawców Chrystusa na świecie uległa jeszcze większemu pogorszeniu. Wynika to z najnowszej publikacji Papieskiego Stowarzyszenia Pomoc Kościołowi w Potrzebie. Nosi ona tytuł: „Prześladowani i zapomniani. Raport o chrześcijanach uciskanych za swą wiarę w latach 2015-2017”.
Ks. Piotr Glas: Wstrząsające orędzie Jezusa Chrystusa do kapłanów
Za nieco ponad 2 tygodnie również w Polsce spotykać się będziemy na ulicach z upiorami, kościotrupami i demonami. Także i nasz kraj w dużej mierze przyjął modę na Halloween. Warto więc już teraz przypomnieć, dlaczego katolik powinien omijać je szerokim łukiem. Szczególnie, że już zaczynają się pojawiać plakaty oraz reklamy dotyczące tego festiwalu demonów. Polecamy zapoznać się z poniższym filmem, zrealizowany przez ks. Sławomira Kostrzewę.
Tomasz Wandas, Fronda.pl: Wielu ludzi -w tym wierzących - zastanawia się, czy opisy opętań zawarte w Piśmie Świętym nie są opisami chorób psychicznych i czy Kościół po wielu latach, po nowych danych naukowych dotyczących tych chorób nie powinien zmienić interpretacji odnośnie tych opisów? Czy może bez dowodów na 100 % jesteśmy w stanie stwierdzić, że były to jednak opętania?
O. Pelanowski: Który Pan Jezus jest prawdziwy? Tylko katolicki!
Chciałbym dać świadectwo, jak bardzo niebezpieczne są: okultyzm i magia, medytacje, praktyki i techniki pogańskiego Wschodu. Na początku wszystko to wygląda niewinnie, jednak prowadzi do grzechu bałwochwalstwa, a nawet satanizmu. W moim życiu przeszedłem całą tę drogę. Ale dzięki Bogu, powróciłem do Pana.
Mamy z nadzieją stawiać czoło nowym wyzwaniom, przed jakimi staje dzisiejszy Kościół, pamiętając, że wszyscy ten Kościół stanowimy i jesteśmy odpowiedzialni za jego oblicze – podkreślał kard. Stanisław Dziwisz w homilii wygłoszonej w Dniu Papieskim podczas Mszy św. w Sanktuarium św. Jana Pawła II w Krakowie.
Fragment "Dzienniczka" św. Faustyny dotyczący ponownego przyjścia Pana Jezusa na Ziemię, czyli o Apokalipsie!