Tag

Tag: choroba

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem choroba.

fot. YouTube

Martyna Wojciechowska poważnie chora. Módlmy się o jej zdrowie

Podróżniczka, dziennikarka Martyna Wojciechowska wyznała na swoim Facebooku że jest poważnie chora. Upublicznił ową informację dlatego, że media rozpisywały się nad przyczyną jej szczupłej sylwetki, nieraz insynuując jakieś wyssane z palca informacje. Wojciechowska napisała m.in. "Media zainteresowały się mną przede wszystkim dlatego, że bardzo schudłam. Prawie 20 kg. Usłyszałam, że mój „nowy” wygląd stał się „hot tematem” i głównym powodem wszystkich spekulacji. Dwa miesiące temu zachorowałam, długo byłam w szpitalu. Chudnę, jestem słaba, bardzo źle się czuję, jestem pod opieką wybitnych lekarzy specjalistów, którzy ciężko pracują nad przywróceniem mnie do zdrowia. Czeka mnie kolejne leczenie. Konsultuję też wyniki badań za granicą - czytamy w oświadczeniu.

ALARM! Krztusiec znowu może zabić!

ALARM! Krztusiec znowu może zabić!

Liczba zachorowań na krztusiec wzrosła niemal trzykrotnie - tak wynika z badań Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego Państwowego Zakładu Higieny. I jak twierdzą eksperci: "aby zaradzić chorobie, trzeba stosować przypominające szczepienia nastolatków i szczepić dorosłych".

Przerażające! Hejterzy nękają rodziców za to, że nie zabili dziecka!

Przerażające! Hejterzy nękają rodziców za to, że nie zabili dziecka!

Mały Jaxon Buell z Florydy miał żyć zaledwie kilka dni. Cierpi bowiem na bezmózgowie, czyli nie ma wykształconych struktur mózgoczaszki. Chłopczyk ma już 13 miesięcy, a jego osiągnięcia zadziwiają nie tylko rodziców, ale także lekarzy. Niestety po tym, jak informacje o Jaxonie ukazały się w mediach społecznościowych, jego rodzice zostali zaatakowani przez internetowych hejterów, którzy twierdzą, że chłopczyk w ogóle nie powinien się urodzić.

(fot. lifenews.com)

Rodzina

"Była taka malutka jak moja dłoń". Życie jest CUDEM!

W Wielkiej Brytanii, Sadie Crathcley trafiła do szpitala cztery miesiące przed terminem porodu. Jej dzidziuś miał tylko jeden procent szans, że urodzi się żywy. Lekarze mówili Sadie i jej mężowi Marcowi, że ich córeczka umrze, ponieważ większość wcześniaków urodzonych w 23 tygodniu ciąży nie rodzi się żywych.

Cudowna Figurka św. Michała Archanioła, która ma moc uzdrowienia z chorób

Kościół

CUD! Za wstawiennictwem św. Michała Archanioła możesz być uzdrowiony!

O tym, że wstawiennictwo św. Michała Archanioła także dzisiaj uzdrawia i uwalnia, przekonali się wierni u franciszkanów w Głogówku, którzy w dniach 14-15 maja 2014 r. gościli figurę św. Michała Archanioła z sanktuarium w Monte Sant'Angelo we Włoszech. Oto świadectwo Katarzyny, która w tamtych pamiętnych dniach doznała uzdrowienia z przewlekłej choroby.

Bałam się, że córka ma raka, ale zaufałam PANU

Świadectwo

Bałam się, że córka ma raka, ale zaufałam PANU

Na imię mam Ksenia, mam 28 lat. Od prawie ośmiu lat mężatka i mama trójki wspaniałych urwisów, bliźniaków Wojtka i Leszka, na ten moment sześcioletnich i pięcioletniej córeczki Anny i to właśnie jej będzie dotyczyło moje świadectwo. Pod koniec marca ubiegłego roku zaplanowaliśmy rodzinny wyjazd do zoo. Jednak plany się zmieniły, gdy tylko Ania się obudziła. Przyszła, mówiąc, że boli ją szyja. Okazało się, że przez noc na szyi wyrósł dość dużych rozmiarów guz, chropowaty, przypominający wielkością połówkę jabłka. Wystraszona od razu zabrałam córkę na pogotowie. Na pierwszym powiedziano mi, że to zapalenie gardła. Jednakże ta diagnoza w ogóle mnie nie przekonała i udałam się do kolejnego lekarza.

fot. Flickr

Boli cię głowa? Zobacz co to oznacza!

Niemal zawsze ból głowy oznacza, że w naszym organizmie dzieje się coś niepokojącego. Ważne jest, by go nie bagatelizować i jak najszybciej zdiagnozować przyczynę. Łatwo się jednak pogubić w gąszczu schorzeń, które mogą się nim objawiać. Uporządkujmy zatem kilka faktów - pisze Natalia Martuzalska na portalu www.biotechnologia.pl

Andrew

Homoseksualiści! JEST DLA WAS NADZIEJA. Posłuchajcie jak Bóg uzdrowił geja.

Czy można zostać uzdrowionym ze skłonności homoseksualnych a następnie głosić Ewangelię? Czy jest to możliwe? Przypadek Andrew pokazuje, że tak. „Nie potrzebowałem już seksu z mężczyzną, ale jego zrozumienia miłości i modlitwy” – mówi Andrew Comiskey i dodaje „Bóg jest tym, który uzdrawia”. Dziś podąża drogą Ewangelii, dzieląc się swoim doświadczeniem uzdrowienia, nawrócenia i pomocy innym ludziom. Zobacz drugą część wyjątkowego wywiadu, który jest kolejną częścią akcji „Idźcie na cały świat”, prowadzonej przez ekipę Holy Mary Team.

Rodzice chcą uratować chłopca, którego lekarze proponują zabić. Potrzebna jest pomoc!

Rodzice chcą uratować chłopca, którego lekarze proponują zabić. Potrzebna jest pomoc!

Pierwsze swoje dni Jaś spędził nad polskim morzem, w Gdańsku. Miał zaledwie kilka milimetrów, nie było jeszcze wiadomo, czy będzie dziewczynką, czy chłopcem. Potem przeprowadził się do Olsztyna, ponieważ rodzice zmieniali pracę. Szybko przyzwyczaił się do blasku fleszy, chodził z mamą na plan zdjęciowy, spotykał inne fotomodelki, fotografów, poznał aktualne trendy w modzie - w końcu na zdjęciach był przykryty ubranami z najnowszych kolekcji. Aż do dnia, w którym powstało zdjęcie, które zmieniło całe dotychczasowe życie rodziców maluszka.... Zdjęcie zrobione nie na planie zdjęciowym, lecz w gabinecie lekarskim, nie ręką fotografa, lecz lekarza.