Tag
Tag: choroba
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem choroba.
Ohydne kłamstwa na temat rzekomej śmierci Wodeckiego!
Menadżer Zbigniewa Wodeckiego dementuje obrzydliwe plotki na temat artysty, jakie pojawiły się w internecie.
Sprawdź po majówce - borelioza prowadzi do śmierci!
Ja swoją ,,przygodę” z przenoszoną, niezdiagnozowaną boreliozą przeżyłam. ,,Przeżyłam” nie jest tu potraktowane przypadkowo – nie chodzi o ,,przeżycie” pięknego doświadczenia, tylko pozostanie po stronie ,,życia”, bo ta franca ma to do siebie, że zabija. Podstępnie, ukradkiem, ale cholernie skutecznie. Wygrałam. Dlatego popełniam ten radosny post, żeby każdemu, kto będzie tego potrzebował pomóc chociaż wpaść na pomysł, że może to ta paskuda spowodowała, że nie pamiętasz wczorajszego wieczoru…
Przełom w badaniach nad stwardnieniem rozsianym!
Jak poinformował „The Telegraph”, brytyjscy naukowcy odkryli potencjalną przyczynę stwardnienia rozsianego (SM). Odkrycie uznane jest za przełom, może umożliwić nowe metody leczenia tej ciężkiej choroby.
Wiedza ratuje życie: Czy i kiedy rak jest dziedziczny?
„Z badań epidemiologicznych wynika, że istnieje pewna populacja ludzi (stanowi około 5-10% wszystkich zachorowań), których cechuje zwiększona zapadalność na choroby nowotworowe. Pacjenci ci zwykle chorują w młodszym wieku.” - czytamy na zwrotnikraka.pl.
Nieludzkie! Rodzice uzbierali na leczenie synka w USA, a sąd zezwolił... na odłączenie go od apraratury
Bulwersujące orzeczenie brytyjskiego sądu. Według niego lekarze mogą odłączyć od aparatury ośmiomiesięcznego Charliego Garda mimo że jego rodzice uzbierali ponad milion funtów na eksperymentalną operację za grancą.
Masz te objawy? UWAGA! To może być rak!
Nie tylko badania przesiewowe mogą wskazać Nam proces nowotworowy, który może rozwijać się w Naszym organizmie. Należy śledzić zachowanie ciała i zwracać uwagę, kiedy wydarzy się coś niespodziewanego, nietypowego albo innego niż zwykle.
Państwo Putina dotknięte śmiertelną chorobą
"Gazeta Polska", powołując się na raport agencji ONZ do walki z HIV i AIDS informuje, że z tym wirusem i wywoływaną przez niego chorobą boryka się już ok. 1,5 miliona mieszkańców Rosji.
Abp Gądecki: Choroba może zbliżać do Chrystusa
„W chorobie wiara pozwala odkryć sens tego, co przeżywamy” – powiedział przewodniczący episkopatu Polski, nawiązując do obchodzonego dziś Światowego Dnia Chorego.
Piękne słowa abp. Hosera. Dziękuje za modlitwę za jego zdrowie i życie
"Zwracam się do was zwłaszcza jako do osób cierpiących i chorych. Zwracam się jako jeden z was. Miesiąc temu byłem, według opinii lekarzy, cztery godziny od śmierci. Odzyskawszy częściowo moje zdrowie zwracam się do was wiedząc, że stanowicie Świątynię Cierpienia. Tak nas widzi Jezus Chrystus, który odkupił Świat przez Cierpienie" - mówi JE abp. Henryk Hoser SAC z okazji Światowego Dnia Chorego obchodzonego 11 lutego, we wspomnienie Najświętszej Maryi Panny z Lourdes.
Dziś Światowy Dzień Walki z Rakiem
Głównym zabójcą ludzi na świecie, w tym również Polaków, stają się choroby nowotworowe - alarmuje w związku z przypadającymi 4 lutego obchodami Światowego Dnia Walki z Rakiem prezes Polskiej Unii Onkologii dr Janusz Meder.
Antykoncepcja? Pewna śmierć na jedną z ciężkich chorób
Pewna młoda Brytyjka zmarła na kilka miesięcy przed ślubem w wyniku zatoru spowodowanego zakrzepem, który oderwał się od lewego uda. Wszystkiemu winna była antykoncepcja.
Abp Hoser w szpitalu. Prosimy o modlitwę
Stan zdrowia arcybiskupa Henryka Hosera SAC pogorszył się na tyle, że konieczna jest hospitalizacja. Biskup Marek Solarczyk, wikariusz generalny diecezji warszawsko-praskiej napisał w tej sprawie list z prośbą o modlitwę wiernych za zdrowie arcybiskupa. Fronda.pl dołącza się do modlitwy i prosi o nią czytelników:
Poruszający film skierowany do kobiety, która urodzi dziecko z zespołem Downa
Poruszający film skierowany do kobiety, która urodzi dziecko z zespołem Downa
Ogromny wzrost liczby wspomaganych samobójstw w Belgii!
Ostatnie 4 lata to gigantyczny wzrost eutanazji, jakie dokonane zostały w Belgii. Aż 41 procent więcej przypadków wspomaganego samobójstwa odnotowano w tym okresie. Takie są wnioski z raportu federalnej komisji, która zajmuje się kontrolowaniem oraz wprowadzaniem w życie ustawy o eutanazji z 2002 roku.