Tag

Tag: bóg

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem bóg.

Fot. shutterstock

Rodzina

Niezwykła historia zgwałconej kobiety i jej córki

Minka jako 16-latka została zgwałcona. Urodziła córkę, ale musiała oddać ją do adopcji. Jednak nie zapomniała o dziecku. W dniu 77. urodzin swojej córki, Bethy Jane, poprosiła Boga, by przed śmiercią mogła choć raz ją zobaczyć. Oto ich niezwykła historia.

Dziewice konsekrowane to singielki? Gotowe na wszystko!

Kościół

Dziewice konsekrowane to singielki? Gotowe na wszystko!

Dla ludzi to najczęściej stara panna, lub singielka – z wyboru lub musu. Ale Bóg zawsze widzi i wie więcej niż człowiek. Dziewica konsekrowana jest zaślubiona właśnie Jemu. Z poświęcenia się Bogu na wyłączność czerpie łaskę, siłę i chęć, by z taką decyzją pozostawać w świecie i „od środka” sączyć w niego miłość swojego Oblubieńca.

Niesamowite świadectwo Syryjki: Bóg istnieje pomimo naszego bólu

Kościół

Niesamowite świadectwo Syryjki: Bóg istnieje pomimo naszego bólu

Gdy wychodzimy z domu, ogarnia nas strach, czy po powrocie zastaniemy nasze rodziny i dom w takim stanie, w jakim je zostawiliśmy – mówiła 26-letnia Rand Mittri z Aleppo w Syrii podczas czuwania modlitewnego z Franciszkiem. Na Campus Misericordiae w Brzegach zgromadziło się ponad 1,5 mln uczestników Światowych Dni Młodzieży.

Bóg nienawidzi miłujących nieprawość

Kościół

Bóg nienawidzi miłujących nieprawość

Zapewne każdy słyszał powiedzenie: „Bóg nienawidzi grzechu, ale kocha grzesznika„. Do uszu mało kogo doszły jednak słowa: „Bóg nienawidzi złoczyńców„. A nawet, jeśli ktoś usłyszał tego rodzaju zdanie, to zapewne oburzony na takowe odrzekł: „Jak można mówić, iż Bóg kogokolwiek nienawidzi? Przecież Bóg jest miłością. Bóg owszem nienawidzi grzechu, ale grzeszników kocha„. Czy jednak tego rodzaju oburzenie jest właściwe?

Marta Robin (fot, ARCHIWUM OGNISK ŚWIATŁA I MIŁOŚCI)

Kościół

Przez 50 lat spożywała jedynie Komunię Świętą - to jest prawdziwa wiara!

Chociaż Marta Robin zmarła w 1981 roku, to jednak we Francji "pełno jej" wszędzie: w ruchach chrześcijańskiej odnowy, w nowopowstałych wspólnotach zakonnych, w książkach, artykułach.. . A to płynie z faktu, że przez jej dom przewinęło się ponad sto tysięcy ludzi, a dla każdej z osób spotkanie z Martą stało się źródłem nowej mocy, nowego spojrzenia na życie, a niejednokrotnie początkiem prawdziwego nawrócenia.

To Jezus daje paszport do nieba

To Jezus daje paszport do nieba

„Mając ten paszport możemy iść do nieba. A święty Piotr bardzo szeroko otworzy bramę i powie „wchodź”. Chcecie ten paszport? Ja nie mogę go wam dać, ale daje wam go Jezus” – mówił Albert Galea z Irlandii w czasie wieczornego spotkania z cyklu „Credo” w ramach Międzynarodowego Centrum Ewangelizacji ICE 2016 w Krakowie.

Oto co Bóg powiedział św. Katarzynie ze Sienny odnośnie grzechu homoseksualizmu! KONIECZNIE PRZECZYTAJ!

Kościół

Oto co Bóg powiedział św. Katarzynie ze Sienny odnośnie grzechu homoseksualizmu! KONIECZNIE PRZECZYTAJ!

Grzech ten jest tak obrzydliwy dla Mnie, który jestem najwyższą i wieczną czystością, że przez ten jeden grzech zniszczyłem pięć miast z wyroku mej boskiej sprawiedliwości (por. Mdr 10,6; Rdz 19,24-25; Iz 13,19; Rz 9,29), która nie mogła go ścierpieć. Tak wstrętny był Mi ten grzech. I nie tylko Mnie, lecz i samym diabłom (których ci nieszczęśni obrali sobie za swych panów). Nie aby czuli odrazę do złego: nie lubią oni dobra, lecz z powodu swej natury, która była naturą anielską, odpycha ich widok tego potwornego grzechu, popełnianego obecnie. Wprawdzie rzucają oni zatrutą strzałę pożądliwości, lecz, gdy dochodzi do samego grzechu, uciekają z powodu, który ci podałem