Smakowite połączenie młodej kapusty i sera żółtego.
Nie sądziłam że wyjdą tak smaczne, z tak małej ilości składników.
Na dodatek bardzo szybciutko się je robi.

Składniki:
ćwiartka dużej główki młodej kapusty
2 jajka
2 łyżki śmietany 18 %
4 łyżki mąki pszennej
przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do bigosu, kucharek
100 g sera żółtego
olej do smażenia
 
Kapustę siekamy, w oddzielnej misce ubijamy jajka ze śmietaną, przyprawami i mąką. Dodajemy do kapusty, mieszamy, następnie dodajemy starty ser, mieszamy.
 
Na rozgrzany olej wykładamy łyżką placuszki i smażymy z obu stron na rumiano. Wykładamy na ręczniki kuchenne by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Zajadamy z sosami mięsnymi, lub tak jak my z sosem słodko kwaśnym.


SMACZNEGO
 
za: gogusiowo.blogspot.com