W śniadaniowym programie "Dzień Dobry TVN" znany kucharz próbował zrobić coś z mąki ze świerszczy, która została w ostatnim czasie zatwierdzona przez Parlament Europejski na terenie unii. Sprawa konsumowania owadów nie tylko z uwagi smak, ale też na zagrożenia wieloma chorobami budzi mocne emocje. Szerzej o tym pisaliśmy TUTAJ.
- Ja sprawdziłem cenę tej mąki ze świerszczy. To jest 150 złotych za kilogram – powiedział Chajzer,
- Ale na razie tak, jest, kiedy wejdzie do powszechnego użytku… - usiłowała bronić chińskiego "wynalazku" Ohme, która podczas degustacji stwierdziła jednak, że smakuje jakby „zjadła błoto z cukrem.
- Jeszcze gruzu bym tam dorzucił – stwierdził ironicznie Chajzer, powtarzając kikla razy, że należy promować naszą polską kuchnię, która jest smaczna i zdrowia i już znana na całym świecie.
Takie rzeczy na pedauenie 😂
— Rafał 🇵🇱 (@davoff994_d) February 5, 2023
Hajzer ciśnie entuzjastą mąki ze świerszczy 😆 pic.twitter.com/zCLKrtQdEg