Po 10 dniach należy zacząć zbierać powstający jasny kożuszek a po 2 tygodniach będzie gotowy do spożycia. Dobrze zrobiony i prawidłowo zafermentowany napój ma żółtawą barwę, owocowy zapach i kwaśno- słodki smak. Lekko gazuje i jest pyszny. Odlewamy litr (który schowany w lodówce będziemy stosować) a uzupełniając go dodajemy pół szklanki cukru. Po 3 dniach znowu będziemy mogli odlać litr dodając znowu litr słodzonej wody. Taka czynność możemy powtórzyć 3 krotnie.
Stosowanie:
Przez 14 dni 100 ml 3 razy dziennie (4,2 litry). Kolejne 30 dni 100ml raz dziennie (3 litry). A wiec w kuracji zużywamy cały 5 litrowy słój (5 litrów i 3 dolewki). Po 3 dniach od ostatniej dolewki należy produkt przecedzić i ostatnie 3 litry schować do lodówki gdyż przetrzymany zbyt długo w cieple wytworzy się ocet.
Wskazania i zalecenia:
Dzięki tej miksturze następuje szybsza wymiana komórek w miejsce w których powstają nowe zdrowe. A wiec organizm szybciej się odmładza. Widać to po lepszym stanie skóry i zwiększonej odporności. Kwas oczyszcza układ pokarmowy i odbudowuje florę bakteryjną. Ustępuje katar, kaszel, zapalenia zatok czy oskrzeli.