Tag

Tag: wojna

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem wojna.

Fot. pxhere, CC 0

Polityka

Matka Kurka: Pokazać TSUE środkowy palec? Nie mówię nie, ale...

Któryś dzień z rzędu słyszę ze strony najwyższych przedstawicieli polskiego rządu, ośrodka prezydenckiego, a i samego Jarosława Kaczyńskiego, że Polska nie ugnie się pod naciskami UE i TSUE. Skakałbym do góry jak kangury i śpiewał hymn na baczność, ale słyszałem już kilka takich deklaracji od słynnego „nie oddamy ani guzika”, aż po ostatnią kompromitację związaną z ustawą o IPN, gdy Polska pod naciskiem zewnętrznych sił musiała się z ustawy wycofać. Moje obawy uzasadniłem konkretnymi przykładami i nie ze złośliwości to czynie, gdyby tak było wypomniałbym jeszcze kilka innych uległości wobec Izraela, USA i UE, które na szczęście nie mają większego znaczenia. Zmierzam w jednym kierunku, chciałbym uzyskać pewność, że każda decyzja ze strony PiS będzie konsekwentnie realizowana - pisze Matka Kurka w swoim najnowszym tekście opublikowanym na Kontrowersje.net

Screenshot Facebook - Kancelaria Prezydenta / Fot. Kancelaria Premiera via Wikipedia, CC 0

Uwaga

Dosyć kłamstw na temat Polski! Światowe media publikują teksty premiera i prezydenta

Prezydent Andrzej Duda nie weźmie udziału w rozpoczynającym się dziś Światowym Forum Holokaustu w Jerozolimie, w trakcie którego odmówiono mu zabrania głosu, udzielono go zaś prezydentowi Rosji Władimirowi Putinowi. Polska nie będzie jednak milczeć. Największe światowe media publikują artykuły premiera Mateusza Morawieckiego, prezydenta Andrzeja Dudy oraz historyków światowej sławy, w których mowa jest o fałszowaniu historii II wojny światowej.

(fot. benhur arcyan/wikipedia/cc0)

Kościół

Wstrząsająca analiza papieża Franciszka o ,,stanie świata''

„Nadzieja jest cnotą, która każe nam wyruszyć w drogę, daje nam skrzydła, aby iść naprzód, nawet, gdy przeszkody wydają się nie do pokonania” – mówił Franciszek do członków korpusu dyplomatycznego akredytowanego przy Stolicy Apostolskiej. Podczas tradycyjnego spotkania noworocznego Papież przedstawił „raport o stanie świata”, który zbudował w dużej mierze, w oparciu o geografię swoich ubiegłorocznych pielgrzymek.