Polityk rozpłakała się na wizji. „Pomogła mi wiara”
Eurodeputowana Konfederacji Ewa Zajączkowska-Hernik przyznała, że w jednym z najtrudniejszych momentów jej życia bardzo pomogła jej wiara.
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem wiara.
Eurodeputowana Konfederacji Ewa Zajączkowska-Hernik przyznała, że w jednym z najtrudniejszych momentów jej życia bardzo pomogła jej wiara.
Natuzza Evolo, słynna włoska mistyczka i stygmatyczka miała wyjątkowy charyzmat kontaktu ze zmarłymi przebywającymi w niebie i w czyśćcu oraz z osobami potępionymi, które z wyraźnego rozkazu Boga musiały dawać świadectwo o wiecznej karze piekła.
Piotr urodził się około 380 r. w miasteczku Imola. Wychował go i do stanu duchownego przyjął biskup tego miasta, Korneliusz. Potem uczynił go swoim wikariuszem generalnym.
"Jak więc zbiera się chwast i spala w ogniu, tak będzie przy końcu świata"
- Gdy był na froncie na wojnie, przed walką przyszedł do niego anioł. Otwarła się zasłona w namiocie i wszedł anioł. W białej i lśniącej szacie. Podszedł prosto do niego i powiedział: - Michaił, jutro nastąpi atak, oni nie wrócą, ale ty wrócisz. Będzie ciężko i będzie ciebie bolało... tutaj i tu i tu . Położył rękę w tych miejscach ,gdzie ojciec będzie ranny. Zostaniesz jednak przy życiu. Ne bój się! I odszedł. Jeszcze nie nadszedł poranek, a już nastąpił atak Ojciec był ranny w tych miejscach, które wskazał palcem anioł. W pierś i nogę oraz w rękę. Inni żołnierze nie przeżyli. Z powodu tej kontuzji wywieźli go do szpitala w Ałma -Acie.
Szesnastoletnia Rayssa Leal, zdobywczyni brązowego medalu na igrzyskach olimpijskich w Paryżu, wywołała poruszenie swoim wzruszającym gestem. Po zdobyciu medalu w skateboardingu, Leal przekazała światu niezwykłe słowa w języku migowym: "Jezus jest drogą, prawdą i życiem". Ten symboliczny gest był odpowiedzią na kontrowersyjne momenty ceremonii otwarcia igrzysk, które zbulwersowały wielu chrześcijan na całym świecie.
Nienawiść do Kościoła czyni człowieka ślepym - ks. Sławomir Kostrzewa
Ja jestem zmartwychwstaniem i życiem. Kto we Mnie wierzy, to choćby umarł, żyć będzie. Każdy, kto żyje i wierzy we Mnie, nie umrze na wieki
Obchodzone przez Kościół 29 lipca wspomnienie św. Marty, zgodnie z dekretem Kongregacji Kultu Bożego i Dyscypliny Sakramentów z dnia 26 stycznia 2021 r., od tego roku nosi nazwę „świętych Marty, Marii i Łazarza”. Dziś więc kierujemy naszą uwagę w kierunku tych trzech wielkich świętych Nowego Testamentu.
W dniu 28 lipca przypada w Kościele w Polsce liturgiczne wspomnienie dowolne św. Szarbela Makhlufa, prezbitera.
- Jezus więc wziął chleby i odmówiwszy dziękczynienie, rozdał siedzącym; podobnie uczynił i z rybami, rozdając tyle, ile kto chciał. A gdy się nasycili, rzekł do uczniów: «Zbierzcie pozostałe ułomki, aby nic nie zginęło». Zebrali więc i ułomkami z pięciu chlebów jęczmiennych, pozostałymi po spożywających, napełnili dwanaście koszów. (J 6, 11-13)
Swoje świadectwo dedykuję wszystkim, którzy określają siebie jako "wierzący, ale niepraktykujący". Przez wiele lat sam mówiłem o sobie właśnie w ten sposób. Szedłem w złym kierunku, bo w istocie byłem zamknięty na działanie Boga. Teraz, mając już 30 lat, czuję się jak raczkujące niemowlę w nowej rzeczywistości świata, którą otworzył przede mną Pan Bóg za pośrednictwem Niepokalanego Serca Maryi, Królowej Polski z Jasnej Góry.
Praca nad sobą i modlitwa fundamentem trwania małżeństwa - ks. Sławomir KostrzewaPraca nad sobą i modlitwa fundamentem trwania małżeństwa - ks. Sławomir Kostrzewa
Wielu proroków i sprawiedliwych pragnęło ujrzeć to, na co wy patrzycie, a nie ujrzeli; i usłyszeć to, co wy słyszycie, a nie usłyszeli
"Lecz kto by między wami chciał stać się wielkim, niech będzie waszym sługą. A kto by chciał być pierwszy między wami, niech będzie niewolnikiem waszym, tak jak Syn Człowieczy, który nie przyszedł, aby Mu służono, lecz aby służyć i dać swoje życie jako okup za wielu"