Jak będzie wyglądał sąd sumienia po naszej śmierci?
Jak będzie wyglądał sąd sumienia po naszej śmierci? - ks. Sławomir Kostrzewa
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem wiara.
Jak będzie wyglądał sąd sumienia po naszej śmierci? - ks. Sławomir Kostrzewa
Ja jestem drogą i prawdą, i życiem. Nikt nie przychodzi do Ojca inaczej jak tylko przeze Mnie
– I dawne, i niezbyt odległe, i współczesne pokolenia, jeśli chcą ocalić siebie i swoją tożsamość, muszą nieustannie zwracać się do Chrystusa, który jest naszą skałą, kamieniem węgielnym, na którym budujemy wszystko – mówił abp Marek Jędraszewski w czasie wizytacji kanonicznej w parafii św. Sebastiana w Skomielnej Białej.
Słuchaj, Izraelu, Pan, nasz Bóg – Pan jedyny. Będziesz miłował Pana, Boga twojego, z całego swego serca, z całej duszy swojej, ze wszystkich swych sił (Pwt 6,4).
Przepiękna wersja znanego wiesza Władysława Bełzy pt. „Kto ty jesteś?” w wykonaniu Zespołu Wokalnego Soul i Zespołu Dziecięcego Souliki do muzyku dr Moniki Brewczak.
Każdy z nas może nie znać Boga dostatecznie dobrze, a odkrywanie Go to proces, do którego jesteśmy zaproszeni przez całe życie.
Kult Świętego Józefa Rzemieślnika obchodzimy 19 marca i 1 maja.
Czytania mszalne na dzisiaj:
„Taki Kościół nie tylko traci swoją tożsamość, ale przestaje być komukolwiek tak naprawdę potrzebny” – pisze o. prof. Dariusz Kowalczyk SJ. Wykładowca Gregorianum odnosi się w ten sposób do zamieniania misji ewangelizacji i wzywania do nawrócenia na „towarzyszenie”.
Piotr Alojzy Maria Chanel, przyszły kapłan i pierwszy męczennik Oceanii, urodził się 12 lipca 1803 r. w Cuet, nieopodal Belley we Francji. Inteligencja i niezwykła pobożność zwróciły na niego uwagę miejscowego księdza, ojca Trompier, który zajął się jego podstawową edukacją. W seminarium diecezjalnym w Bourg Piotr zdobył serce i szacunek zarówno studentów, jak i profesorów.
O. Józef Witko dla Fronda.pl: Eucharystia uzdrawia albo oskarża. "Nasze uzdrowienie, w jakimkolwiek wymiarze (ducha, duszy i ciała), czyli uzdrowienie całego człowieka dokonało się przez rany Jezusa" - mówi portalowi Fronda.pl ojciec Józef Witko.
Idąc za Jezusem, nie zawsze będziesz miał łatwo. Na każdym etapie twojego życia będziesz doświadczał różnych przeszkód, począwszy od zwykłego lenistwa i zniechęcenia, aż po wielkie, ogniowe próby wiary. Czy mimo wszystko warto?