Tag

Tag: wiara

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem wiara.

Fot. via Wikipedia.org, domena publiczna, Screenshot - YouTube

Wskrzeszenie zmarłego MODLITWĄ jest możliwe!

Podczas rekolekcji na Stadionie Narodowym o. John Baptist Bashobora opowiedział o wskrzeszeniu. Modlił się nad osobą, u której lekarze stwierdzili już zgon, a po modlitwie o. Johna wstała z martwych. O to, czy jest to możliwe, pytamy ks. prof. Dariusza Kowalczyka SI.

Fot. Screenshot - YouTube (Trisagion Films)

Wiara

Oczekuję wskrzeszenia umarłych...

Apostolskie wyznanie wiary - to, które odmawiamy w pacierzu - kończymy słowami: „wierzę w ciała zmartwychwstanie, żywot wieczny. Amen”. W czasie niedzielnej Eucharystii wyrażamy tę wiarę jeszcze innymi słowami: „oczekuję wskrzeszenia umarłych i życia wiecznego w przyszłym świecie”. Katechizm Kościoła Katolickiego wyjaśnia, że chrześcijańskie wyznanie wiary „osiąga kulminacyjny punkt w głoszeniu zmartwychwstania umarłych na końcu czasów oraz życia wiecznego” (KKK, 988).

Fot. Screenshot You Tube Napoli Canale

Wiara

Cud krwi - wyzwanie rzucone nauce

Święty January poniósł męczeńską śmierć w 305 r. w Pozzuoli pod Neapolem. Od tamtego czasu uobecnia się cudowny znak przemiany skrzepniętej krwi Świętego w tętniczą krew żyjącego człowieka. Co Pan Bóg pragnie nam powiedzieć poprzez ten znak?

Fot. via Pixabay.com

Wiara

Albert Schwetizer: Przebaczenie najtrudniejszą miłością

Czy zdarzyło Ci się kiedykolwiek doświadczyć poczucia skrzywdzenia? Czy zranił Cię ktoś dla kogo byłeś gotowy wiele zrobić? Zapewne tak… Każdemu z nas przychodzi żyć z mniejszą lub większą krzywdą, z negatywnymi uczuciami. Na dłuższą metę jest to jednak nie możliwe…

Fot. via Pixabay.com

«Panie, ile razy mam przebaczyć, jeśli mój brat zawini względem mnie?»

«Wtedy pan jego, wezwawszy go, rzekł mu: „Sługo niegodziwy! Darowałem ci cały ten dług, ponieważ mnie prosiłeś. Czyż więc i ty nie powinieneś był ulitować się nad swoim współsługą, jak ja ulitowałem się nad tobą?” I uniósłszy się gniewem, pan jego kazał wydać go katom, dopóki mu nie odda całego długu. Podobnie uczyni wam Ojciec mój niebieski, jeżeli każdy z was nie przebaczy z serca swemu bratu». (Mt 18, 32-35)