Tag

Tag: wiara

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem wiara.

Fot. via Pixabay - Free-Photos / Fot. Lenschulwitz via Wikipedia, CC 4.0

Koronawirus ocala dzieci nienarodzone

Epidemia koronawirusa w Wielkiej Brytanii może paradoksalnie ocalić wiele ludzkich istnień. Działalność ograniczają bowiem między innymi placówki dokonujące aborcji z powodu niewystarczającej liczby personelu – informuje „The Sunday Times”.

Zdjęcie ilustracyjne/YT/Ruptly

Kościół

O. Jacek Salij: Gniew Boży

Czy obraz Boga zagniewanego da się pogodzić z Jego wszechdoskonałością? Czy Pan Bóg w ogóle może podlegać jakimś namiętnościom? To tylko my, ludzie, tak Go opisujemy! Co wobec tego znaczą wypowiedzi Pisma Świętego na temat gniewu Bożego?

Prof. Aleksander Nalaskowski: Mam żal do Kościoła...

Prof. Aleksander Nalaskowski: Mam żal do Kościoła...

"Mam żal do mojego Kościoła. Obawiam się, że będzie w tym wszystkim wielkim przegranym. Bo przecież "Gdzie dwóch lub trzech gromadzi się w moje imię, ja jestem pośród nich" [Mt. 18, 20]. Czy zatem przy obecności Chrystusa może nam coś grozić?" - pisze na łamach "Telewizji Republika" prof. Aleksander Nalaskowski z UMK w Toruniu.

Fot. Benhur Arcayan, CC 0 / Pixabay - peter-gamal

Kościół

Dziś o 18:00 módlmy się razem z papieżem o ustanie pandemii!

Zapraszam do włączenia się poprzez transmisje medialne do modlitwy o ustanie pandemii koronawirusa, którą w piątek o godz. 18.00 poprowadzi papież Franciszek. Ojciec Święty udzieli błogosławieństwa „Urbi et Orbi” całemu światu. Można wtedy uzyskać odpust zupełny – powiedział rzecznik Konferencji Episkopatu Polski, ks. Paweł Rytel-Andrianik.