Krzyże pozostaną w szkole – skuteczna interwencja Ordo Iuris
· Dyrekcja Zespołu Szkół nr 20 we Wrocławiu poinformowała, że nie usunie krzyży z przestrzeni szkolnej.
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem wiara.
· Dyrekcja Zespołu Szkół nr 20 we Wrocławiu poinformowała, że nie usunie krzyży z przestrzeni szkolnej.
Dzięki uprzejmości ks. Kardynała Stanisława Dziwisza krakowscy jezuici mogą zaprezentować ten nigdy nie publikowany dokument – akt osobistego poświęcenia się Najświętszemu Sercu Jezusowemu bł. Jana Pawła II.
Gdyby Emilia Wojtyła z Kaczorowskich posłuchała lekarza, który prowadził jej ciążę, nigdy nie poznalibyśmy pięknego nauczania św. Jana Pawła II, nie mielibyśmy tak wielkiego rodaka, którego całe życie i działalność było drogą do świętości. I pamiętajmy o tym w czasach, gdy różni manipulatorzy w rodzaju R. Biedronia próbują nazywać czerń bielą. Nie ma ,,płodów'' - są tylko ludzie...
PIERWSZE CZYTANIE Któż mnie wyzwoli z ciała, co wiedzie ku śmierci
Dziś w Kościele wspominamy św. Jana Pawła II. Pomódlmy się o Jego wstawiennictwo!
Ks. Piotr Pawlukiewicz: Co zrobić by małżeństwo przetrwało?
PIERWSZE CZYTANIE Po wyzwoleniu z grzechu oddać się na służbę Bogu
Kim jest dla mnie Bóg w Kościele w czasach lęku i kryzysu?
PIERWSZE CZYTANIE Chrześcijanin jest sługą sprawiedliwości stroniącym od niewoli grzechu
Ks. Piotr Pawlukiewicz: Jak radzić sobie z wrogością i fałszywością?
- Mordercami są ci, którzy zostali skazani w „procesie toruńskim”. Ks. Jerzy został w niewiarygodnie okrutny sposób zakatowany na śmierć gołą pięścią przez Piotrowskiego i kijem półmetrowym, a następnie uduszony wpychanym do gardła kneblem i samozaciskającą się pętlą – mówił Tomasz Wiścicki - Ksiądz Jerzy zwracał się do tych, którzy nie mogli mówić prawdy (…) Dla mnie historia ks. Jerzego jest niebywałym przykładem działania Opatrzności. Tam nie ma przypadków – podkreślił
PIERWSZE CZYTANIE Posłuszeństwo Chrystusa wynagradza grzech Adama
Błogosławiony Bartolo Longo, założyciel słynnego sanktuarium Matki Bożej Różańcowej w Pompejach przyszedł na świat 10 lutego 1841 roku w Latiano w południowych Włoszech. Pobożni rodzice, przekazali mu najwyższe wartości duchowe i nauczyli go także modlitwy różańcowej.