Kard. Hlond: Nie bronią, a modlitwą zwycięży Polska!
Kardynał Hlond w swojej przepowiedni dla naszego kraju przepowiadał, że Polska będzie wielkim krajem atrakcyjnym dla ludzi z całej Europy.
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem proroctwo.
Kardynał Hlond w swojej przepowiedni dla naszego kraju przepowiadał, że Polska będzie wielkim krajem atrakcyjnym dla ludzi z całej Europy.
Sanktuarium Matki Bożej Gaździny Podhala w Ludźmierzu to miejsce zdarzenia, które po latach uznano za prorocze - w 1963 r. z ręki figury Matki Bożej wypadło berło, które pochwycił ówczesny bp Karol Wojtyła. - Karolu, Maryja dzieli się z Tobą władzą - powiedział wówczas kard. Franciszek Macharski. Po latach, gdy Karol Wojtyła został papieżem, odczytano to jako proroctwo.
Papież Paweł VI zapytany o to, czego najbardziej potrzebuje ludzkość w dzisiejszych czasach, odpowiedział, że potrzebuje żywych świadków Chrystusa, czyli prawdziwych świętych. To zaś osiąga się jedynie na drodze praktykowania cnót chrześcijańskich. Ojciec Święty Jan Paweł II często wzywa wiernych do zapoznawania się z życiem świętych w celu pogłębiania wiary, aby w ten sposób nasze życie stawało się bardziej sensowne i pożyteczne.Jedną z naszych polskich kandydatek na ołtarze jest Sł. B. Wanda Malczewska. Osoba świecka. Mistyczka. Zaszczycona objawieniami i wizjami, w czasie których miała liczne spotkania z Chrystusem i Matką Bożą.
Niesamowita wizja dla Polski mistyczki Teresy Neumann. W języku polskim będą głoszone najmądrzejsze prawa
Sanktuarium Matki Bożej Gaździny Podhala w Ludźmierzu to miejsce zdarzenia, które po latach uznano za prorocze - w 1963 r. z ręki figury Matki Bożej wypadło berło, które pochwycił ówczesny bp Karol Wojtyła. - Karolu, Maryja dzieli się z Tobą władzą - powiedział wówczas kard. Franciszek Macharski. Po latach, gdy Karol Wojtyła został papieżem, odczytano to jako proroctwo.
Przyszłość Kościoła może wyrosnąć i wyrośnie z tych, których korzenie są głębokie i którzy żyją z czystej pełni swojej wiary. Nie wyrośnie z tych, którzy dostosowują się jedynie do mijającej chwili ani z tych, którzy tylko krytykują innych i zakładają, że sami są nieomylnymi prętami mierniczymi; nie wyrośnie z tych, którzy podejmują łatwiejszą drogę, którzy unikają pasji wiary, twierdząc, że wszystko, co stawia im wymagania, co ich uraża i zmusza ich do poświęcenia siebie jest nieprawdziwe i nieaktualne, despotyczne i legalistyczne.
W obliczu przepowiadanych dla świata katastrof Polska nie zostanie cudem uratowana, ale będzie państwem, które ucierpi w nich najmniej. Polsce będą się kłaniać narody Europy - przepowiedział jeden z wizjonerów.
PIERWSZE CZYTANIE Proroctwo Dawida spełniło się w Chrystusie
Ks. dr hab. Robert Skrzypczak
- Bardzo dziękuję Ci Jezu, że mnie tutaj zapraszasz. Maryjo, mamo Twoja, cała jestem Twoja i wszystko ci to oddaje. To bardzo krótka modlitwa, którą bardzo często modlił się ojciec Dolindo. Szczególnie, kiedy się bał, wszystko oddawał Matce Bożej. Mówił do niej mamusiu moja, tak jak ojciec Pio - mówiła Joanna Bątkiewicz - Brożek, autorka książki o ojcu Dolindo podczas akcji ewangelizacyjnej "Polska pod Krzyżem"
Jakże zraniony jest dziś, o Matko, Kościół, przez tych wszystkich fałszywych proroków! Ześlij na nich dar Boskiej mądrości! Ty, która jesteś Stolicą Mądrości, olśnij ich blaskiem Bożej prawdy, aby powrócili w pokorze do wiary i nauczania o prawdzie – mówił ks. Stefano Gobbi w ostatnim kazaniu wygłoszonym w Fatimie.
- Bardzo dziękuję Ci Jezu, że mnie tutaj zapraszasz. Maryjo, mamo Twoja, cała jestem Twoja i wszystko ci to oddaje. To bardzo krótka modlitwa, którą bardzo często modlił się ojciec Dolindo. Szczególnie, kiedy się bał, wszystko oddawał Matce Bożej. Mówił do niej mamusiu moja, tak jak ojciec Pio - mówiła Joanna Bątkiewicz - Brożek, autorka książki o ojcu Dolindo podczas akcji ewangelizacyjnej "Polska pod Krzyżem"
Maryja w Akicie płacze krwawymi łzami. Czy pozostaniesz obojętny? – pyta każdego z nas ks. Dominik Chmielewski, polecając książkę Tomasza P. Terlikowskiego „Akita. Objawienia i przesłania”.
13 października 1917 w Cova da Iria koło portugalskiej Fatimy 100.000 osób było świadkiem cudu słońca. Objawienia Fatimskie, jakie miały miejsce w Portugalii podczas I wojny światowej są jednymi z najbardziej znanych objawień maryjnych. Niestety wiedza o nich, jak i o nauczaniu kościoła katolickiego czy jego historii, jest wśród wielu katolików bardzo powierzchowna, by nie rzec, że żadna. Ta powszechna ignorancja sprzyja różnym heretykom, niegodziwcom czy wariatom, którzy pasożytują na ignorancji katolików, szkalując katolicyzm lub szerząc herezje zatruwające umysły wiernych. Dla tego ważne jest to, by katolicy nieustannie pogłębiali swoją wiedzę o nauczaniu i historii kościoła, byli świadomi zagrożeń dla świętej wiary.