Tag

Tag: polska

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem polska.

Smoleńsk – jak było naprawdę?

Smoleńsk – jak było naprawdę?

Niezależnie od tego, co było przyczyną katastrofy: zamach, celowa zła nawigacja ze strony Rosjan czy wada maszyny, jedno jest pewne – rząd Donalda Tuska dał się rozegrać Kremlowi.

Syed Kamall: Unijna lewica nie lubi PiS

Syed Kamall: Unijna lewica nie lubi PiS

- Członkowie Parlamentu Europejskiego, zwłaszcza przedstawiciele lewej strony sceny politycznej, nie lubią Prawa i Sprawiedliwości, i zrobią co w ich mocy, aby osłabić partię, którą Polacy wybrali w niedawnych wyborach - uważa Brytyjczyk Syed Kamall, przewodniczący grupy Europejskich Konserwatystów i Reformatorów.

Ojczyzno moja, ile ty mnie kosztujesz….

Ojczyzno moja, ile ty mnie kosztujesz….

Oto wszystkie wypowiedzi na temat Polski, jakie zapisała w swym Dzienniczku św. Faustyna Kowalska: Nowennę tę miałam odprawić w intencji Ojczyzny. W siódmym dniu nowenny ujrzałam Matkę Bożą pomiędzy niebem a ziemią, w szacie jasnej; modliła się z rękami złożonymi na piersiach, wpatrzona w niebo, a z serca Jej wychodziły ogniste promienie i jedne szły do nieba, a drugie okrywały naszą ziemię. (Dz. 33)

Petru listy pisze... "Polska i Polacy zasługują na zgodę". TO NIECH JUŻ NIE MĄCI!

Petru listy pisze... "Polska i Polacy zasługują na zgodę". TO NIECH JUŻ NIE MĄCI!

"Brak reakcji z Pana strony będzie odrzuceniem mojej propozycji, co przyjmę ze smutkiem. Oznaczać to bowiem będzie zerwanie rozmów z pańskiej strony i dalszą eskalację konfliktu konstytucyjnego w Polsce o nieprzewidywalnych skutkach" – napisał Ryszard Petru w liście skierowanym do prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego. List lidera .Nowoczesnej do Jarosława Kaczyńskiego datowany jest na 7 kwietnia. Jak podaje serwis TVN24 Petru na wstępie podziękował Kaczyńskiemu za deklarację wykonania przez PiS zaleceń Komisji Weneckiej. Przewodniczący .Nowoczesnej przypomniał również w liście, że w czasie spotkania liderów partii w ubiegłym tygodniu, jego ugrupowanie przedstawiło swój pomysł na rozwiązanie sporu.

Kto tak naprawdę boi się Międzymorza?

Kto tak naprawdę boi się Międzymorza?

W październiku 2015, w wyniku demokratycznych wyborów parlamentarnych, dzięki aktywizmowi obywateli i dbałości o ich prawidłowy przebieg, Polacy i Polonia odsunęli od władzy koalicję PO-PSL, proponując nową wizję przyszłości Polski, opartą na podmiotowości i suwerenności Narodu i państwa polskiego. W kraju trwa audyt wielu organów rządowych, ale już pierwsze dane ujawniają niezliczone patologie: aferalność władzy, deindustrializację kraju (czego skutkiem ogromne bezrobocie i emigracja zarobkowa), przyzwolenie na prowadzenie neokolonialnej polityki państw zachodnich wobec Polski (w tym uprzywilejowanie i niepłacenie podatków przez firmy zagraniczne), celowe zadłużanie budżetu państwa, i co najważniejsze - lekceważenie przez układ postkomunistyczny i polityków starej koalicji polskiego interesu narodowego. Beneficjentami rządów ekipy Tuska i Kopacz była jedynie wąska grupa osób, zawłaszczająca zarządy spółek Skarbu Państwa, sądownictwo, dyplomację, administrację i ustawiająca pod siebie