Tag

Tag: polska

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem polska.

Andrzej Talaga: W nowej Europie też można się umościć

Unia Europejska

Andrzej Talaga: W nowej Europie też można się umościć

"Sygnały płynące z Niemiec i Francji zwiastują czarne chmury nad polską wizją bezpieczeństwa europejskiego. USA oddalają się od serc i umysłów zachodnich Europejczyków, Rosja zaś przybliża" - pisze Andrzej Talaga komentując aktualną sytuację Polski na arenie międzynarodowej.

KPRM, Flickr.com

Polska

Powstanie 17 województwo? Premier: będą konsultacje

"Doskonale pamiętamy, czego życzą sobie przede wszystkim mieszkańcy Koszalina. Prowadzimy, intensyfikujemy prowadzenie konsultacji społecznych, również w powiatach otaczających Koszalin" - mówi premier Mateusz Morawiecki komentując kwestię powstania nowego województwa środkowopomorskiego.

youtube.com

Polska

Kornel Morawiecki do Premiera: Zaproś Putina do Polski!

"Dobrze by się stało dla Polski, dla naszych interesów, aby nasze władze, pan premier, zaprosili do naszego kraju Władimira Putina" – mówi marszałek senior Kornel Morawiecki namawiając premiera do podjęcia decyzji o organizacji spotkania.

Wikimedia Commons

Szokujące

Wiedeń bez Sobieskiego. Marszałek żąda wyjaśnień

"Będę w czasie mojej wizyty w Wiedniu na ten temat rozmawiał, pytał, wyjaśniał sprawę. Temat ten na pewno pojawi się w czasie moich rozmów z moją austriacką odpowiedniczką, a będę miał z panią przewodniczącą w czasie mojego pobytu w Austrii dwa spotkania" - mówi Stanisław Karczewski, komentując decyzję o rezygnacji z postawienia pomnika Jana III Sobieskiego w Wiedniu.

screenshot twitter - KPRM

Polska

Premier Morawiecki: Nie chcemy, tak jak tamci, przepraszać za Polskę. My chcemy być Polski z dumni

„Wszyscy powinniśmy być dumni z Polski. My nie chcemy za Polskę przepraszać, tak jak tamci. Wstydzili się Polski. My chcemy być Polski z dumni, chcemy za Polskę dziękować i chcemy, żeby Polska rosła w siłę, żeby była pięknym, szczęśliwym, triumfującym państwem na arenie europejskiej i międzynarodowej. I taka Polska będzie” - mówił dziś w Białogardzie premier Mateusz Morawiecki.