Tag

Tag: polska

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem polska.

twitter.com

Polska

Jarosław Kaczyński: PO to układy - układziki

"Nasi przeciwnicy pewnie będą za to, co w tej chwili powiedziałem, mnie atakować, są mocni osadzeni w tych różnych układach i układzikach. A często obronią ich wprost. Często mówią, że powinny być elity, które są poza prawem" - mówił Jarosław Kaczyński w trakcie regionalnej konwencji PiS w Opolu.

youtube.com

Polska

Marek Jakubiak: Nie zatrudniam Ukraińców

"Dla mnie Ukraina nie jest problemem. Mówię tylko o swoim stosunku emocjonalnym do Ukraińców. To, że na Wołyniu Ukraińcy mordowali swoich sąsiadów, jest niewybaczalne" - mówi Marek Jakubiak, kandydat Kukiz'15 na prezydenta Warszawy.

twitter.com

Polska

Morawiecki: Nas nie interesuje uścisk dłoni komisarza

"Dostaliśmy mandat, aby wprowadzać zmiany w Polsce. Obiecaliśmy bardziej solidarną, uczciwą ojczyznę i właśnie tą drogą idziemy. Nas nie interesuje zdjęcie czy uścisk dłoni jakiegoś unijnego komisarza, nas interesuje Polska i jej rozwój" - mówił w Opolu premier Mateusz Morawiecki.

Żydzi w Polsce. Naród wyjątkowy

Izrael i Żydzi

Żydzi w Polsce. Naród wyjątkowy

Żydzi jako naród nie dają się wtłoczyć w żaden europejski szablon. To właśnie w wyjątkowości tej nacji należy szukać przyczyny, dla której nigdy nie doszło do jej asymilacji w Polsce.

fot. W. Kompala, KPRM

Polska

Kluczowa dla gospodarki ustawa właśnie weszła w życie

1. W dniu 5 września weszły w życie rozporządzenia wykonawcze do ustawy o wspieraniu nowych inwestycji, według których cała Polska jest specjalną strefą ekonomiczną, co oznacza, że przedsiębiorcy, którzy chcą inwestować, mogą składać wnioski o wsparcie do zarządów Specjalnych Stref Ekonomicznych.

youtube.com/salvetv

Kościół

Abp Gądecki: Poznań stanie się stolicą chrześcijańskiej Europy

"Można powiedzieć, że w dniach od 13 do 16 września Poznań stanie się stolicą chrześcijańskiej Europy, w której pragniemy oddychać duchem solidarności, wyrastającej z Ewangelii. Jest to działanie wymagające podobnej odwagi, jaka charakteryzowała biskupa Jordana, gdy jako cudzoziemiec przybył do naszego kraju" - napisał metropolita poznański abp Stanisław Gądecki.