Senyszyn obraża Agatę Dudę. ''Pierwszy wieszak''
Joanna Senyszyn nie chce, aby Pierwsza Dama, Agata Duda otrzymywała wynagrodzenie. Lewicowa polityk, w bardzo niekulturalnych słowach skrytykowała pomysł popierany przez wszystkie sejmowe ugrupowania.
Tag
Wszystkie artykuły powiązane z tagiem polska.
Joanna Senyszyn nie chce, aby Pierwsza Dama, Agata Duda otrzymywała wynagrodzenie. Lewicowa polityk, w bardzo niekulturalnych słowach skrytykowała pomysł popierany przez wszystkie sejmowe ugrupowania.
"W tym wypadku można powiedzieć tylko tyle: perfekcyjnie zadziałała Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Funkcjonariusz, który wywodzi się z jej szeregów, został zatrzymany" - mówi Joachim Brudziński, komentując zatrzymanie dwóch osób podejrzanych o szpiegostwo na rzecz Chin.
"Jak posłuchałem wypowiedzi pana Halickiego to bajkopisarze w Polsce mogą czuć się zagrożeni. Bo ja znałem ten wierszyk w innej wersji – dzik jest dziki, dzik jest zły" - mówi redaktor naczelny tygodnika "Idziemy" ks. Henryk Zieliński, odnosząc się do okrzyków wznoszonych przez protestujących przed Sejmem.
"PO i PiS chce upublicznienia zarobków. Nie wiem dlaczego tylko w NBP, a nie w całej sferze publicznej" - mówił publicysta tygodnika "Sieci" Marcin Wikło komentując zamieszanie w okół zarobków pracowników NBP.
Ludzie wierzący, podobnie jak osoby bezwyznaniowe, mają prawo nie tylko do tolerancji, ale też do przestrzegania ich prawa do decyzji odnośnie do wyznawania wiary oraz wychowania dzieci zgodnie z własnym światopoglądem – napisał bp Marek Mendyk, przewodniczący Komisji Wychowania Katolickiego Konferencji Episkopatu Polski w oświadczeniu w związku ze złożeniem w Sejmie projektu ustawy konkretyzującej koncepcję świeckiej szkoły. Podkreśla w nim, że proponowane zmiany prawne, gdyby je wprowadzono w życie, doprowadziłyby do zmarginalizowania religii i etyki.
Utrwalenie geopolitycznych zmian powstałych w wyniku rozpadu Związku Sowieckiego jest fundamentem polskiej polityki zagranicznej, czytamy w oświadczeniu podpisanym przez prezesa Prawicy Rzeczypospolitej Krzysztofa Kawęckiego.
"Przypomnienie dla gospodarza/ uczestników antyirańskiej konferencji: ci, którzy brali udział w ostatnim antyirańskim show USA są albo martwi, albo zhańbieni" - napisał na twitterze Javad Zarif, szef irańskiej dyplomacji.
"Polska traktuje kwestię pokoju na Bliskim Wschodzie jako jedno z najistotniejszych wyzwań polityki zagranicznej i obronnej" - napisał na twitterze premier Mateusz Morawiecki, odnosząc się do zapowiedzi organizacji konferencji dotyczącej Bliskiego Wschodu w Polsce.
"Miałem kiedyś taką rozmowę z kanclerzem Schröderem. Cały świat był, telewizja, słuchano nas" - rozpoczął swoje wspomnienia Lech Wałęsa. Były prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Chełmna wspominał swoje rozmowy z kanclerzem Schroerem.
1. Politycy Platformy w sytuacji, kiedy nie mają żadnego sensownego programu, z którym mogliby pójść do wyborców, co rusz przyłączają do jakiegoś protestu, który jest organizowany przeciw rządowi Zjednoczonej Prawicy.
W ostatnim czasie z wspieraniem Rosji w walce ze "zgniłym Zachodem" kojarzy się głównie radykalną, "narodową" prawicę. Czy jednak "pożytecznych idiotów" i agentów nie ma również po drugiej stronie? Do tej kwestii odniósł się dr Jerzy Targalski w swoim programie "Geopolityczny tygiel" w Telewizji Republika.
Szef gabinetu prezydenta RP Andrzeja Dudy, Krzysztof Szczerski nie ma wątpliwości, że ogłoszona dziś konferencja bliskowschodnia to najważniejsze wydarzenie dyplomatyczne w Warszawie od czasu szczytu NATO z 2016 r.
W Polsce odbędzie się ważna konferencja dotycząca Bliskiego Wschodu, organizowana przez Amerykanów. Zapowiedział to amerykański sekretarz stanu, Mike Pompeo.
"Ta nowa wiosna, o której mówi Matteo Salvini, ma być też renesansem prawdziwych europejskich wartości. Niewątpliwie warunkiem tego odrodzenia jest po prostu reorientacja polityki europejskiej właśnie w kierunku przyjęcia chrześcijańskiego modelu życia społecznego, kierunku poszanowania praw rodziny" - mówi dr Krzysztof Kawęcki, komentując wizytę wicepremiera Włoch, Matteo Salviniego w Polsce.
"Proces był absurdalny od samego początku. Zdumiewające jest to, jak niski poziom prawny zaprezentowali sędziowie, którzy mnie pozwali. Używali absurdalnych argumentów" - tak komentował wyrok sądu Tomasz Sakiewicz.