Tag

Tag: polska

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem polska.

fot. screen youtube.com

Świadectwo

Orban do Polaków: Łączy nas prawdziwa, bezinteresowana przyjaźń!

"Proszę pozwolić, że w ten sposób złożę gratulacje Panu i polskiemu narodowi z okazji setnej rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości. Stulecie powstania Rzeczpospolitej jest dla całego narodu polskiego wielkim świętem, które my, Węgrzy, z całego serca podzielamy" - napisał w specjalnym liście do premiera Mateusza Morawieckiego, premier Węgier Viktor Orban.

Witold Jurasz, fot. via Twitter

Witold Jurasz: Mój 11 listopada

W przeddzień Święta Niepodległości wpadłem na pomysł, żeby spotkać się z przyjaciółmi, z którymi nieraz dyskutujemy na tematy polityczne. Idea była taka, żeby lampkę wina za Niepodległą mogli, niezależnie od dzielących nas czasem różnic, wypić ludzie od lewa do prawa. To tak, wydawałoby się, banalny pomysł, że aż niegodny opisywania. Tyle, że w Polsce już ze sobą nie rozmawiamy.

fot. screen youtube.com/potv

Polityka

Trzaskowski przeciwko odbudowie Pałacu Saskiego

"Z pogwałceniem prawa zabierane są miejsca, które są dla warszawiaków niesłychanie istotne" - tak Rafał Trzaskowski komentował zapowiedź odbudowy w Warszawie Pałacu Saskiego. Nowy prezydent Warszawy zapowiedział silny opór ws. pomników i pałacu w stolicy.

fot. screen youtube.com/telewizjarepublika

Polska

Rafał Ziemkiewicz: Powrót Tuska będzie taki, jak Kwaśniewskiego

"Jak widzę te łkające tłumy lemingów, że Tusk wróci, to przypominają mi się postkomuniści czekający na Kwaśniewskiego. Powrót Tuska będzie taki sam, jak Kwaśniewskiego. To się nie uda" - mówił publicysta Rafał Ziemkiewicz, komentując zapowiedzi totalnej opozycji o powrocie na Polską scenę polityczną Donalda Tuska.

fot. screen youtube.com

Polska

Conrado Moreno: Polskę utożsamiam z tolerancją

"Niepokoi mnie ciągła próba dzielenia Narodu. Siła jest w przywiązaniu Polaków do Tradycji, do Historii, do Pamięci. Jedność w pokazywaniu przywiązania do barw Narodowych, do Hymnu jest poruszająca i powinna być postrzegana jako zaleta członka UE" - napisał na twitterze dziennikarz Conrado Moreno-Szypowski.