Tag

Tag: polska

Wszystkie artykuły powiązane z tagiem polska.

Flickr.com/KPRM

Polska

Premier: Jesteśmy przed Szwecją, Niemcami i Francją!

Pomoc i wsparcie państwa musi przyjść do Świętokrzyskiego, żeby była ona jak najbardziej efektywna. Władze samorządowe muszą w pełni współpracować z władzami centralnymi - podkreślił premier Morawiecki podczas regionalnej konwencji samorządowej w Kielcach.

Siostra premiera Morawieckiego wygrywa proces z Wyborczą

Polska

Siostra premiera Morawieckiego wygrywa proces z Wyborczą

Wrocławski Sąd Apelacyjny zmienił wyrok sądu pierwszej instancji i zakazał wydawcy "Gazety Wyborczej" rozpowszechniania "informacji nieprawdziwych o rzekomym przekazaniu na rzecz Fundacji Anny Morawieckiej pieniędzy pod stołem bez żadnego trybu i konkursu z budżetu Starostwa Powiatowej".

Polsat News

Polska

Premier Morawiecki o taśmach: nie mam żadnych obaw!

Nie mam obaw, że może tutaj cokolwiek wypłynąć, co może w zaświadczyć niewłaściwie o mnie; z prywatnych rozmów wyciąga się absolutnie nieuprawnione wnioski - mówił premier Mateusz Morawiecki odnosząc się do taśm ujawnionych przez dziennikarzy portalu "Onet".

Fot. UP9 via Wikipedia, CC 3.0

Jerzy Lubach: Czy musimy kochać Ukrainę?

Powyższe pytanie powraca do mnie uporczywie od wielu lat, odkąd jako początkujący student historii na serio zająłem się dwudziestowiecznym wycinkiem wspólnych dziejów Polski i Ukrainy. Z domu rodzinnego wyniosłem ową miłość w sposób naturalny dzięki wychowaniu przez Ojca, piewcy wielonarodowej I Rzeczypospolitej i wielkiego wyznawcy „idei jagiellońskiej” oraz prometeizmu Piłsudskiego, a jeszcze bardziej dzięki podsuwanym przezeń lekturom. Wszak w literaturze polskiej Ukraina jest obecna od zawsze i to jak!

zdj. screen Youtube

Szokujące

Smarzowski jak Urban o Janie Pawle II i Polakach!

"Po projekcjach w Gdyni, trzy osoby, w dużych emocjach powiedziały mi, że były molestowane przez księży, i że jestem pierwszą osobą, której o tym mówią. Na premierze w Warszawie kolejne dwie osoby. Coś więc ten film otworzył"- chwali się Wojciech Smarzowski w wywiadzie dla portalu Gazeta.pl.